Nederland - 9 juli 2019 - Beursbrink

Goudprijs naar 2.000 dollar dit jaar?

door STIJN

De evolutie van de goudprijs doet smaken naar meer. Enkele weken geleden voorspelden verschillende investeringsbanken nog dat goud naar 1.400 dollar zou klimmen dit jaar en kijk, we zijn er uiteindelijk geraakt. Deze snelle stijging doet sommige banken hun koersdoel wijzigen. Zo verwacht Independent Strategy dat goud tegen het einde van dit jaar aan 2.000 dollar zal noteren.

Goud is aan een indrukwekkende stijging bezig, vorige week tikte het nog de 1.422 dollar aan wat meteen goed was voor de hoogste koers van de voorbije zes jaar. De risico’s en spanningen op het wereldtoneel zorgen ervoor dat beleggers hun kapitaal willen veiligstellen en daar is goud nog altijd een heel goede investering voor gezien het ontzettend waardevast is in tijden van onzekerheid.

2.000 dollar?

Maar wat gaat de goudprijs nu doen de komende maanden? Het koersdoel van verschillende investeringsbanken is bereikt, de 1.400 dollar per troy ounce staat op de tabellen. David Roche, strateeg bij Independent Strategy, is zelfs heel optimistisch en verwacht een koers van 2.000 dollar.

De prijs zit in een opwaartse trend (met een kleine daling begin deze week) door de verwachting dat de Fed de rentes gaat verlagen met 25 of 50 punten tijdens hun eerstvolgende bijeenkomst. Roche verwacht ook niet dat de handelsoorlog snel opgelost zal geraken. Hij vermoedt dat de aanhoudende spanningen, ook met Iran bijvoorbeeld, voor twijfel zullen zorgen op de beurzen.

I think the trade conflict with the United States is a much far, wider-reaching, global conflict, which will undermine growth expectations in equity markets.

Dat is net hetgeen goud nodig heeft om hoger te gaan, onzekerheid op de financiële markten. Hij raadt beleggers en investeerders daarom aan om posities in te nemen in goud en vast te houden de komende manden. Met zijn koersdoel van 2.000 dollar is het mogelijk rendement hoog natuurlijk, het is echter de vraag of goud daadwerkelijk tot dit niveau kan stijgen dit jaar.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.