Nederland - 22 mei 2018 - Telecom
door REDACTIE BEURSBRINK

Altice lager op groen Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag licht hoger gesloten, waarbij vooral de koersval van Altice opviel vanwege de afsplitsing van Altice USA. De AEX sloot 0,4 procent hoger op 572,05 punten.

Volgens vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer blijft het sentiment onverminderd positief. Daarbij merkte Nijkamp op dat de AEX weer grofweg rond de niveaus uit januari koerste, kort voor de correctie van de maanden erna. “De verliezen zijn weer rechtgetrokken”, aldus Nijkamp. Intradag koerste de AEX op het hoogste niveau dit jaar.

Volgens de vermogensbeheerder worden de Europese beurzen gesteund door goede bedrijfsresultaten en ook een aantrekkende dollar. Bovendien nemen de geopolitieke zorgen af, aldus Nijkamp, daarbij wijzend op een tijdelijke beslechting van het handelsconflict tussen de VS en China. China beloofde meer Amerikaanse waar te zullen importeren om zo het handelsoverschot met de Amerikanen terug te dringen.

Wel wees Nijkamp op de politieke ontwikkelingen in Italië, die nog boven de markt hangen. “Het is afwachten wat de nieuwe Italiaanse regering gaat doen, maar de eerste plannen zijn in ieder geval niet goed voor de beurzen.” De vermogensbeheerder zag de Italiaanse tienjaarsrente flink oplopen in de afgelopen tijd. “Dit doet de euro ook niet goed”, aldus Nijkamp.

Net als maandag was de beursagenda vrijwel leeg. Richtinggevend macro-economisch nieuws ontbrak.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1788. Olie werd ruim een procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX lagen banken er goed bij. ABN AMRO won 1,9 procent en ING Groep steeg 1,7 procent. De duidelijkheid in Italië zorgde voor opluchting rond financiële waarden, aldus analist Corné van Zeijl van Actiam. Verder stelde KBC Securities dat de tegenvallende ontwikkeling van de stroppenpot van ABN AMRO vermoedelijk niet structureel van aard is, maar meer een gevolg van een strengere lijn die de nieuwe financieel directeur en chief risk officer inzetten. ArcelorMittal won 2,0 procent.

Aegon was met een verlies van 2,4 procent de sterkste daler na Altice, maar de verzekeraar noteerde ex-dividend.

Altice daalde 69,4 procent naar 2,42 euro. Dat viel alleszins mee. Door de loskoppeling van Altice USA rekenden analisten op een daling tot circa 1,50 euro.

Ahold Delhaize profiteerde met een winst van 0,9 procent van een koersdoelverhoging door UBS en KPN won 0,2 procent ondanks dat Goldman Sachs het aandeel van de kooplijst haalde en het koersdoel verlaagde naar 2,70 euro. Er zijn volgens de zakenbank weinig positieve aanjagers voor KPN op de middellange termijn en wel degelijk risico’s dat de outlook of de strategie onder de nieuwe CEO wordt aangepast.

In de AMX was OCI koploper met een winst van 4,3 procent. PostNL won 2,5 procent. AMG daalde 1,2 procent.

Onder de kleinere aandelen ging Heijmans 3,7 procent hoger en daalde Nedap 3,3 procent.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen koersten de Amerikaanse aandelenmarkten vlak tot licht hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.