Nederland - 17 januari 2020 - Beursbrink

Volgens China groeide de economie met 6,1 procent vorig jaar

door STIJN

De Chinese economie heeft het moeilijk gehad vorig jaar door de handelsoorlog met de Verenigde Staten van Amerika. Ondanks deze moeilijkheden en strubbelingen wist de Chinese economie toch met 6,1 procent te groeien. De Chinese cijfers komen overeen met de verwachtingen van de analisten van Reuters, die hadden namelijk ook een groei van 6,1 procent verwacht.

De Chinese economie heeft vorig jaar alsnog behoorlijk gepresteerd gezien de moeilijkheden door de handelsoorlog met de Verenigde Staten van Amerika. De Chinese economie wist namelijk met 6,1 procent te groeien, exact hetgeen de analisten van Reuters hadden voorspeld.

De groei van het bbp vorig jaar was echter wel de traagste sinds 1990. In 2018 was het groeipercentage nog 6,6 procent. Het doel van Peking voor 2019 was een economische groei tussen de 6 en 6,5 procent en dat werd dus nipt gehaald. Doorheen het jaar ging het wel lichtjes bergaf, de laatste twee kwartalen waren iets minder goed dan de eerste twee kwartalen.

De publicatie van de groeicijfers kwam er één dag na de ondertekening van de ‘phase one deal’. De USA en China hebben eindelijk na een lange handelsoorlog de allereerste handelsdeal bekrachtigd. Het is nu nog maar de vraag of beide partijen hun beloftes kunnen nakomen.

Although the US government maintained most of the tariffs on Chinese products, the signing of the phase-one trade deal is a signal that the situation is unlikely to deteriorate. Against this background, corporate confidence keeps improving in the recent months.

De verwachtingen voor de Chinese economie voor dit jaar liggen op een groei van 6 procent en dat moet doenbaar zijn gezien de Chinese autoriteiten voldoende gebruik maken van stimuleringsmaatregelen en dergelijke. Daarenboven wordt de handelsoorlog versoepeld.

Bronnen: CNBC

Foto: PDP

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.