Europa - 17 november 2020 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Aantrekkende winstgevendheid Altice voorzien

(ABM FN-Dow Jones) Altice Europe heeft in het derde kwartaal de omzet fractioneel zien stijgen, terwijl de aangepaste EBITDA harder aantrok. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de Franse kabelaar met een notering op het Amsterdamse Damrak zelf publiceerde.

De analisten rekenen op een 0,4 procent hogere omzet van 3.674 miljoen euro. Exclusief TV zou dit 3.615 miljoen euro zijn.

Dit leverde volgens de consensus een aangepaste EBITDA op van 1.434 miljoen euro, een stijging van 1,7 procent ten opzichte van de 1.409 miljoen euro vorig jaar. Exclusief TV zou de EBITDA met 0,9 procent zijn gestegen naar 1.453 miljoen euro.

Op de Franse thuismarkt zag Altice volgens de analisten de omzet met 1,7 procent stijgen, maar internationaal was er volgens hen sprake van een daling van 3,1 procent.

De investeringen worden geschat op 762 miljoen euro, 5,4 procent meer dan een jaar eerder.

Alle ogen zullen vermoedelijk gericht zijn op het overnameproces dat in september dit jaar door Next Private in gang werd gezet. Next Private is in handen van de grootaandeelhouder van Altice, oprichter Patrick Drahi. Next biedt 4,11 euro per aandeel Altice.

In oktober meldden Altice en Next dat er goede vooruitgang wordt geboekt met de voorbereidingen van het overnamebod. Een verzoek tot beoordeling en goedkeuring van het biedingsmemorandum is inmiddels ingediend bij de AFM.

Aandeelhouder Lucerne Capital is weinig te spreken over dit bod, dat substantieel hoger zou moeten liggen. Maar ook andere partijen vinden dat Drahi probeert weg te komen met een mager overnamebod.

Altice opent donderdag de boeken. Het aandeel koerst momenteel boven het bod van Next op 4,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.