Nederland - 26 september 2018 - Aandelen

Acquisitie Henkelman in lijn met strategie FNG

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De acquisitie van Henkelman Groep is in lijn met het bewezen recept van FNG van verticale integratie in haar kledingdivisie, die al opereert door verkoopkantoren in Turkije, India en Hong Kong. Dat stelde analist Giel-Jan van Triest van ING woensdag in reactie op de overname door moderetailer.

Dinsdagavond werd bekend dat FNG in gesprek is met het Nederlandse Henkelman over een overname. Henkelman is actief in de ontwikkeling en productie van schoenen en was al een toeleverancier van private label schoenen aan FNG. Oprichter Theo Henkelman, inmiddels 71 jaar, was op zoek naar een overnamepartij voor zijn onderneming.

“Met de acquisitie zal FNG verticaal haar schoenenretailer Brantano integreren”, schrijft de analist van ING. “Dit zal de brutomarge van haar private schoenenlabel met 25 tot 30 procent vergroten”.

ING vindt het moeilijk om de impact op de EBITDA van FNG in te schatten, omdat het bedrijf geen informatie heeft gegeven over het overnamebedrag van Henkelman.

ING heeft een koopadvies op FNG met een koersdoel van 30,00 euro.

Het aandeel FNG noteerde woensdag 1,5 procent hoger op 26,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.