Nederland - 23 maart 2022 - Aandelen

Chinese aandelen blijven stijgen in Hong Kong

door STIJN

Het lijkt er op dat beleggers en investeerders een vernieuwde interesse hebben in Chinese aandelen. Op de beurs in Hong Kong blijven tal van aandelen hard stijgen. Alibaba ging woensdag met 6,72 procent omhoog, Meituan maakte een sprong van 2,09 procent en NetEase steeg met 3,91 procent. Autobouwer Nio steeg met 5,36 procent.

Richten we ons de komende maanden beter op Chinese aandelen? Het ziet er in ieder geval naar uit dat deze aandelen een vernieuwde interesse hebben opgewekt bij beleggers en investeerders. Dat komt vooral omdat de waardering bijzonder aantrekkelijk is gezien de maandenlange ‘crackdown’ op Chinese techbedrijven en de ‘delisting fears’ in de Verenigde Staten van Amerika.

De Chinese autoriteiten hebben onlangs gezegd dat ze er alles aan zullen doen om hun financiële markten te ondersteunen en dat ze een einde zullen maken aan de ‘crackdown’. Sinds deze berichtgeving op 15 maart zijn tal van Chinese aandelen, van onder andere Alibaba, Meituan en Nio, fors gestegen. De Hang Seng Tech index ging woensdag met 2,05 procent omhoog.

Herstel

Sinds 15 maart is de Heng Seng Tech index met 35 procent gestegen. Vooral het bericht dat de Chinese regulatoren de ‘crackdown’ zo snel mogelijk zullen beëindigen, deed tal van aandelen opveren. Vooral het aandeel van Alibaba staat ‘in the picture’ vermits ze onlangs hebben aangekondigd hun inkoopprogramma van eigen aandelen te verhogen naar 25 miljard dollar.

Volgens Tai Hui, hoofdstrateeg Azië bij JPMorgan Asset Management, gaat het tijd nodig hebben alvorens de autoriteiten deze aanpassingen en veranderingen in ‘real life’ hebben doorgevoerd. Op termijn zullen de bedrijfsresultaten van de getroffen bedrijven verbetering moeten zien.

Bronnen: Eustance Huang – CNCB

Foto: Japanexperterna.seFlickrCC BY-SA 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.