Nederland - 29 maart 2017 - Economie
door DIETER P.

ABN AMRO geeft voorkeur aan meer cyclische en Europese aandelen

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft met het aandelenbeleid een draai gemaakt naar meer Europese en industriële aandelen ten koste van Amerikaanse en energieaandelen. Dit meldde de bank woensdag.

“Als we de aandelenkoersen bekijken over de afgelopen weken, dan zien we dat de beurzen in de Verenigde Staten op recordhoogtes staan en de jaarrecords in Europa zijn aangescherpt. Tegelijkertijd wordt de verwachte winstgroei in Europa verder naar boven bijgesteld. Daarmee zijn Amerikaanse aandelen duurder geworden en zien we kansen in het grotere waarderingsverschil dat met Europa is ontstaan”, aldus hoofd beleggingsstrategie Ben Steinebach van ABN AMRO MeesPierson.

ABN AMRO noemde de waarderingen in Europa “aantrekkelijk” en wees verder op de verbeterde winstverwachtingen. Het economisch beeld wereldwijd oogt gunstig, aldus de bank.

Met het afnemen van de politieke risico’s in Europa, waar verkiezingen de afgelopen weken het nieuws beheersten, achten de beleggingsspecialisten van ABN AMRO “het beter om nu een deel van de Amerikaanse aandelen verkopen en de opbrengst te investeren in Europa”. In Amerika lijken de zorg- en belastingplannen van de nieuwe president Donald Trump meer tijd nodig te hebben.

Op sectorniveau is ABN AMRO nu ook cyclischer ingesteld, door meer industriële waarden op te nemen. “De sector industrie heeft het dit jaar wat minder gedaan, maar zal het meest gaan profiteren van het herstel dat we nu zien in de investeringscyclus”, lichtte de bank deze keuze toe.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.