Nederland - 20 april 2021 - Aandelen

‘Energieaandelen maken zich klaar voor nieuwe rally’

door STIJN

Energieaandelen hebben enkele weken lang niet veel gepresteerd, behalve een horizontale beweging. Wat zeker niet onlogisch is gezien ze sinds eind vorig jaar tot begin maart sterk zijn gestegen. Maar historische gegevens tonen aan dat dit een mogelijke stilte voor de storm zou kunnen zijn. Vooral gezien de coronapandemie op zijn laatste benen lijkt te lopen.

Aandelen op de energiemarkt lijken de pauzeknop te hebben ingedrukt. De Energy Select Sector SPDR Fund (XLE) is sinds begin dit jaar met 25 procent gestegen, het is dan ook niet verwonderlijk dat energieaandelen even op adem moeten komen. Maar het lijkt er op dat deze aandelen zich aan het klaarmaken zijn om een nieuwe rally te starten.

De rally begin dit jaar kwam er uiteraard dankzij de uitrol van de vele vaccinatiecampagnes en de positieve vooruitzichten omtrent het herstel van de wereldeconomie. Daarna viel de rally stil en maakte plaats voor een lichte daling van bijna 10 procent van midden maart tot nu.

Rally in het verschiet?

Van de afgelopen 10 handelsdagen leed de XLE 8 dagen verlies. Volgens gegevens van Fundstrat Global Advisors is dit een signaal dat er een nieuwe rally aankomt, of alleszins een nieuwe periode van stijgende koersen. Daarenboven tikte het fonds zijn ’50-day moving average’ aan. De laatste keer dat dit gebeurde, schoot de index 35 procent hoger op twee maanden tijd.

Tom Lee, hoofdonderzoeker bij Fundstrat, is van mening dat energieaandelen ‘oversold’ zijn. Gemiddeld noteren deze aandelen 11 procent lager dan de ‘bredere index’. Lee is er dan ook van overtuigd, vooral met de heropening van de wereldeconomie en de talrijke vaccins, dat dit een goede koopkans is voor beleggers en investeerders.

Bronnen: Barrons

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.