VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 30 augustus 2019 - Aandelen

Aandeel Tilray daalt na overname ‘pot shops’

door STIJN

Het Canadese marihuanabedrijf Tilray heeft een strategische zet gedaan door 110 miljoen dollar te betalen voor de overname van Four20, een onderneming die zes ‘pot shops’ in beheer heeft in Alberta. Hoewel Tilray zijn activiteiten uitbreidt, lijken beleggers de deal niet te smaken. Het aandeel ging met 1,69 procent onderuit. Ook andere marihuana aandelen gingen omlaag.

De overname door Tilray vergroot hun activiteiten in Canada door fysieke winkels uit te baten. Een goede zet want dit soort winkels zijn, in vergelijking met de Verenigde Staten van Amerika, best schaars in Canada. Four20 heeft op dit moment zes winkels in bezit maar er zijn nog 16 andere locaties die op korte termijn zullen worden toegevoegd aan de portefeuille.

Ze verwachten dat de deal tijdens het eerste kwartaal van 2020 zal worden afgerond, het prijskaartje voor de deal bedraagt 110 miljoen dollar. Tilray zit niet stil want in januari werd ook al een overeenkomst afgesloten met Authentic Brands Group. Tilray zal voor hen CBD produceren die uiteindelijk verwerkt zal worden in producten die in de winkelrekken zullen komen te liggen.

Weinig winkels

Brendan Kennedy, CEO van Tilray, ziet een ‘probleem’ en opportuniteit in Canada. Volgens hem zijn er namelijk bitter weinig winkels die marihuanaproducten verkopen, zelfs in Ontario en Quebec. Op deze manier zal de legale marihuanamarkt nooit de illegale marihuanamarkt de baas kunnen.

It’s really doing two things. It’s restricting the growth of retail revenue. And I think the other thing that it’s doing is continuing to fuel the illicit market in Canada.

Het aandeel van Tilray ging met 1,69 procent omlaag maar dat is niet volledig te wijten aan de overnames. De hele marihuanamarkt zit even in een mindere periode, vooral omdat er geen schot in de zaak lijkt te komen bij de Amerikanen. Zolang deze markt niet mee is in het verhaal, zal marihuana het moeilijk hebben om de wereld te ‘veroveren’. Hoewel, er is ook nog altijd de Europese marihuanamarkt die voor een stroomversnelling kan zorgen.

Bronnen: Investors

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.