Macro Value - 3 februari 2023 - Artificiële Intelligentie
door SVEN VAN GASSE

5 grote investeerders zetten hoog in op AI-aandeel

Na de lancering van ChatGPT is artificiële intelligentie (AI) hét nieuwe “buzzword”. Ook de aandelen in deze sector kunnen daarom op extra aandacht rekenen. Volgens Investorplace is C3.ai hier een voorbeeld van. We zien nu 5 grote investeerders die hoog inzetten op het aandeel.

Wat is C3.ai?

C3.ai is een bedrijf dat zich bezighoudt met artificiële intelligentie en machine learning. Het bedrijf biedt bedrijfstoepassingen van AI aan in verschillende industrieën, zoals de energie- en productie-industrie, de gezondheidszorg en de overheid. Hierdoor worden processen geautomatiseerd en geoptimaliseerd, waardoor de efficiëntie en besluitvorming worden verbeterd.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Het aandeel van C3.ai trok op 9 december 2020 naar de beurs met een intekenprijs van $42. Door de positieve stemming op de aandelenmarkten en de “retail frenzy” schoot het aandeel in no time naar een absoluut record van $177 per aandeel. C3.ai kon de torenhoge verwachtingen echter niet waarmaken waardoor beleggers het aandeel massaal verkochten. C3.ai bereikte onlangs een dieptepunt van $10.

Na de lancering van ChatGPT kreeg het aandeel echter een forse impuls. Beleggers hopen dat de producten van C3.ai even succesvol worden en dat weerspiegelt zich in de aandelenkoers. Sinds het dieptepunt in december 2022, steeg het aandeel met meer dan 100%.

Waarom zitten investeerders in C3.ai?

Investeerders zetten zo fors in op C3.ai omdat het onlangs het eerste product uit haar C3 Generative AI Product Suite lanceerde, genaamd C3 Generative AI for Enterprise Search. Entreprise Search is een zoeksysteem dat is ontworpen om te helpen bij het vinden van informatie binnen ondernemingen.

Het gebruikt AI-technologieën om context en relaties tussen zoekopdrachten en documenten te begrijpen. Dit resulteert in meer gerichte zoekresultaten en verhoogde efficiëntie. Het product is ontworpen om te gebruiken binnen een ondernemingsomgeving en is bedoeld om te helpen bij het efficiënter vinden van informatie binnen een organisatie.

C3.ai heeft een algemene release gepland voor C3 Generative AI in maart. De diensten kunnen worden gebruikt voor verschillende functies en industrieën zoals supply chain, customer relationship management, gezondheidszorg en olie en gas.

Welke investeerders zetten hoog in op C3.ai?

Wanneer het product van C3.ai goed aanslaat kan de aandelenkoers van het bedrijf hier een flinke boost door krijgen. Enkele grote investeerders anticiperen hier dan ook op en zetten hoog in op het aandeel.

Hier volgt een overzicht van de grootste aandeelhouders van C3.ai:

  1. Vanguard: 9,04 miljoen aandelen
  2. Baker Hughes: 8,65 miljoen aandelen
  3. Thomas Siebel (CEO van C3.ai): 6,79 miljoen aandelen
  4. Renaissance Technologies: 2,96 miljoen aandelen
  5. State Street: 1,59 miljoen aandelen

Bron: Investorplace
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Macro Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Macro Value

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

为什么猫走在你前面?

1 maand geleden

Kendini Yeni Bir PUFF Bar ile Ödüllendir!

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.