Nederland - 10 mei 2019 - Beursbrink

33 Amerikaanse staten roepen overheid op om de bankregels omtrent marihuana te hervormen

door STIJN

De procureur-generaals van 33 Amerikaanse staten hebben druk gezet op het Amerikaanse congres om de regels inzake bankieren voor de marihuana industrie grondig aan te passen. Op dit moment houden banken zich nog afzijdig en verkiezen ervoor om liever niet in zee te gaan met marihuana bedrijven omdat marihuana op federaal niveau nog altijd illegaal is.

De meeste Amerikanen wonen in een staat waar marihuana legaal is op de één of andere manier. De staten beslissen voor hun eigen welk drugbeleid ze hanteren omtrent marihuana, los van wat de Amerikaanse overheid beslist. Want op federaal niveau is de drug nog altijd illegaal.

Hindernis

En dat brengt problemen met zich mee, marihuana bedrijven die een lening of dergelijke willen aangaan, vinden moeilijk een financiële instelling om mee samen te werken. Banken willen nog altijd liever niets te maken hebben met marihuana en dat moet dringend veranderen.

This is simple: not incorporating an $8.3 billion industry into our banking system is hurting our public safety and economy.

Xavier Becerra, procureur-generaal van Californië, ziet een grote opportuniteit de mist in gaan om extra inkomsten te genereren en om de veiligheid en gezondheid van de Amerikaanse bevolking te verbeteren. Becerra is één van de voorstanders en staat achter het wetsvoorstel om de regels voor banken te versoepelen zodat ze zonder problemen kunnen samenwerken met marihuana bedrijven.

Het contrast en het verschil tussen de wetten van de staten en de federale wetten zorgen voor immens veel twijfel op de marihuana industrie. Bedrijven worden gehinderd om voluit te gaan omdat ze niet goed weten wat wel en niet mag en vaak hebben ze niet voldoende middelen om te groeien, vandaar dat het probleem met de banken zo snel mogelijk opgelost moet worden.

In een brief naar de leden van het congres, uiten 33 procureur-generaals hun ongenoegen over de huidige toestand. Ze hopen om op deze manier voldoende druk te zetten zodat er eindelijk schot in de zaak komt en banken zorgeloos kunnen meedraaien in de marihuana industrie.

Bronnen: CNBC

Foto: StayRegular – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.