Nederland - 8 juli 2018 - Beursbrink

Helft van illegale marihuana markt weldra legaal?

door STIJN

Het management van het Canadese Canopy Growth Corperation, één van de eerste beursgenoteerde marihuanabedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkten, verwacht dat minstens de helft van de illegale markt voor recreatief gebruik zal ombuigen naar het legale parcours. 

Vanaf 17 oktober is de verkoop van marihuana voor recreatief gebruik toegelaten, een dag om te vieren volgens het management van het Canadese marihuanabedrijf Canopy Growth. Ook zij zullen hier van profiteren maar benadrukken dat ze hun medisch cliënteel niet uit het oog zullen verliezen.

We’re a global medical cannabis company.

Bruce Linton, CEO van Canopy Growth, sprak over het feit dat ze aanwezig zijn in vijf continenten met als hoofdactiviteit medicinale marihuana. Ze hebben een klein aandeel in de toepassing van marihuana in andere domeinen terwijl de markt voor recreatief gebruik immens groot is.

The medical portion we speak of, over the next two and three years, is as big, or much bigger than, the recreational portion.

Canopy Health, een onderzoekssegment van Canopy Growth, heeft de goedkeuring van de Canadese overheid gekregen om ‘in-human’ klinische testen te doen. Hiermee willen ze het potentieel van medische marihuana voor de behandeling van slapeloosheid evalueren. De proeven liggen op schema om deze zomer van start te gaan.

Legale markt

Linton verwacht dat de helft van de illegale markt zal omschakelen naar de legale markt binnen de komende 12 maanden, in Canada althans. De omzet voor deze markt zal in 2019 fors gaan versnellen vermits er ook andere producten zijn die gecombineerd worden met marihuana.

Mocht dit effectief het geval zijn, dan zullen de verkoopcijfers niet min zijn. Deze omschakeling zou betekenen dat de marihuana industrie nog meer ruimte gaat krijgen om uit te breiden.

Bronnen: Investors

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel