Nederland - 26 januari 2021 - Beursbrink

‘Cup and handle’ voorspellen opwaarts potentieel voor goud

door STIJN

Waar gaat de goudprijs naartoe de komende weken en maanden? Het jaar 2020 is bijzonder gunstig geweest voor goud gezien de onzekerheden op de financiële markten door COVID-19. De huidige grafiek vertoont een ‘cup and handle’ wat zou kunnen betekenen dat er een nieuwe stijging in het verschiet ligt. Veel hangt ook af van de beslissing van de Federal Reserve.

Sinds het bereiken van zijn absolute recordkoers in augustus vorig jaar, is de goudprijs gestaag aan het dalen. Momenteel noteert het gele edelmetaal tussen de 1.820 en 1.950 dollar per ounce. Goud worstelt met enkele factoren zoals bv. de uitrol van de vaccins die de twijfels en onzekerheid omtrent COVID-19 zullen wegnemen en dat populariteit van de bitcoin.

Vandaag wankelt goud een beetje nu investeerders vooruitkijken naar het rentebesluit van de Federal Reserve. Hoewel de bank haar beleid inzake rentevoeten en kwantitatieve verruiming ongewijzigd laat, kan de verklaring van voorzitter Powell een impact hebben op de goudprijs en de dollar. Ook reageert de prijs op de onzekerheid over Amerikaanse stimuleringsmaatregelen.

Cup and handle

Crispus Nyaga, financieel analist, merkt op dat de goudkoers een ‘cup and handle’-patroon vormt. Zoals te zien is op de onderstaande grafiek, zien we dat de goudprijs zich in de consolidatiemodus bevindt. Op de maandelijkse kaart lijkt dit patroon het handvat te gaan vormen, aldus Nyaga.

Hoewel hij verwacht dat de prijs een tijdje binnen het huidige bereik zal blijven, is het waarschijnlijk dat de goudprijs op middellange tot lange termijn boven zijn hoogste punt ooit zal uitkomen. Citibank en ANZ zijn ook optimistisch over goud en verwachten dat het gele edelmetaal dit jaar in waarde zal stijgen. 2.200 tot 2.300 dollar per ounce is mogelijk volgens Citibank en ANZ.

Bronnen: Investingcube

Foto: Omar Hadad – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.