Nederland - 22 september 2019 - Beursbrink

Aramco: ‘Eind deze maand opnieuw volledige capaciteit’

door STIJN

De aanval op het Saoedische Aramco heeft de oliemarkt een hele week in de ban gehouden. De prijzen beleefden een volatiele week met forse prijsstijgingen en dalingen als gevolg. Beleggers spelen uiteraard in op de gebeurtenissen en speculeren op hogere prijzen gezien de schade aan de faciliteiten. Maar volgens recente bevindingen, lijkt de schade mee te vallen volgens Aramco.

Tijdens de drone-aanval op de productiefaciliteiten van het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco geraakten twee installaties beschadigd. Het resulteerde in de halvering van hun productiecapaciteit en dus ook prijsschommelingen op de oliemarkt. Beleggers hebben een week lang gespeculeerd op hogere olieprijzen door het voorval, maar in werkelijkheid lijkt de schade nog mee te vallen.

Het staatsoliebedrijf laat massaal onderdelen overkomen van de Verenigde Staten en Europa om de installaties te repareren. Volgens general manager Fahad Abdulkarim gaan de herstellingswerken goed vooruit en wordt er de klok rond gewerkt om zo snel mogelijk operationeel te zijn.

Eind september

Vicepresident van Aramco Khalid Buraik bevestigt dat er 15 belangrijke onderdelen beschadigd zijn geraakt tijdens de drone-aanval, maar door het harde werk zullen ze wellicht eind deze maand opnieuw aan hun volle capaciteit kunnen produceren waardoor de schade nog lijkt mee te vallen.

We are confident we are going back to the full production we were at before the attack (on Khurais) by the end of September.

Eerder deze week werd reeds gemeld dat de schade voor 41 procent hersteld was slechts enkele dagen na de aanval. Dit bericht deed de olieprijzen dalen omdat beleggers niet hadden verwacht dat de problemen zo snel opgelost zouden geraken. Nu Aramco heeft gezegd dat ze eind deze maand opnieuw volledig operationeel zullen zijn, zal wellicht voor een nieuwe prijsdaling zorgen.

Bronnen: Reuters

Foto: SatyaPrem – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.