USA - 10 maart 2017 - Europa
door DIETER P.

Zal BP overgenomen worden door Exxon?

In Londen spurt BP (ticker: BP) bijna 4% hoger na geruchten waarbij ExxonMobil (ticker: XOM) interesse zou hebben in de Britse oliegigant.

Volgens de Londense Evening Standard zijn er in de City geruchten dat de Amerikaanse oliereus bij groot aandeelhouders van BP aan het polsen is of ze openstaan voor een bod. Veel grote aandeelhouders van Exxon zitten namelijk ook in het kapitaal van BP. Denk maar aan BlackRock of Vanguard.

BP heeft bang van een overnamebod van 600 pence of meer (120 miljard Britse pond) omdat aandeelhouders momenteel niet echt blij zijn met het koersverloop van het olieconcern, waardoor ze een overnamebod zouden accepteren. Sinds de malaise in 2010 met het boorplatform Deepwater Horizon, noteert de koers nog steeds 30% lager.

Indien Exxon een bod zou doen, zo meldt de Evening Standard, dan is de kans groot dat Shell nog met een tegenbod komt om de Britse olie toch nog in Britse handen te houden. Een Amerikaans bod zou namelijk kunnen leiden tot oppositie van de Britse overheid.

Mocht BP ooit succesvol overgenomen worden, dan zou het onmiddellijk de grootste overname ooit binnen de sector zijn.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.