Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 18 juni 2019 - Beursbrink

Wells Fargo adviseert om te wachten met goud te kopen

door STIJN

De goudprijs is heel gestaag richting de 1.400 dollar aan het kruipen. Ook investeringsbank Wells Fargo verwacht dat goud de 1.400 dollar gaat aantikken de komende weken, maar toch waarschuwen de analisten om geduldig af te wachten want er is nog veel ‘neerwaarts potentieel’. Vooral de situatie omtrent de handelsoorlog speelt een belangrijke rol voor de goudmarkt.

Het sentiment en de trend zitten goed voor goud, het edelmetaal is nu al enkele weken bezig aan een stevige klim richting 1.400 dollar. De onzekerheden omtrent de handelsoorlog en de groei van de wereldeconomie helpen goud een eindje hoger omdat beleggers zekerheid kiezen in deze tijden.

It wouldn’t shock us to see gold make a quick run at $1,400 first, before it starts heading lower, toward $1,200. Our bottom line was that gold looks expensive at $1,340.

Neerwaarts potentieel

John LaForge, strateeg bij Wells Fargo, verwacht dat goud de komende weken effectief de 1.400 dollargrens zal aantikken maar zal kort daarna opnieuw in elkaar stuiken richting 1.200 dollar. Hij adviseert beleggers daarom om voorzichtig te handelen en korte op te bal te spelen als ze toch willen gaan voor dat beetje rendement dat er nog te rapen valt op de goudmarkt. Lange termijnbeleggers wachten dan weer beter tot goud opnieuw gedaald is.

Bij Wells Fargo verwachten ze namelijk dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China dit jaar nog opgelost zal geraken en dat, net zoals de zorgen over de wereldeconomie, de goudprijs zal afzwakken. Het opwaarts potentieel is nu ongeveer 60 dollar maar het neerwaarts potentieel is groter, namelijk 140 dollar. Een riskante investering volgens Well Fargo.

To be clear, we do not recommend buying gold today based upon U.S.-China trade deal fear. We believe that a trade deal between the U.S. and China will get done—and that once the trade fear fades, so will gold.

Ze benadrukken ook dat, als de handelsoorlog nog langer blijft aanslepen, de goudprijs in zijn opwaartse trend zal blijven stijgen. Het is voor beleggers dus opletten geblazen en het nieuws omtrent de handelsoorlog goed op te volgen gezien dit de meeste bepalende factor zal zijn.

Bronnen: Kitco

Foto: MaxPixel

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel