Nederland - 5 mei 2018
door STIJN

Legale cannabisplantage in België?

Gaan we binnenkort ook legale marihuana krijgen in België? De eerste stappen worden alvast gezet door het cannabisbedrijf Rendocan, ze wachten enkel nog op groen licht van de overheid. Als ze de toestemming krijgen, gaan ze een kwekerij en onderzoekscentrum bouwen in Limburg.

Krijgt België binnenkort de eerste legale cannabisplantage? Dat is nog even afwachten op het verdicht van de overheid. Als het van Rendocan afhangt, staan de faciliteiten er morgen al. Hun plannen zijn namelijk al vergevorderd, het is enkel nog wachten op een aanpassing van het juridisch kader vermits medicinale cannabis nog altijd illegaal is in België.

Rendocan is van plan om een kwekerij en onderzoekscentrum te bouwen met oog op de teelt van medicinale cannabis. Het is de bedoeling om te starten met een productie van 5 ton cannabis per jaar die bestemd is voor de Duitse markt. CEO Joris Vanvinckenroye zet zijn plannen kracht bij door te benadrukken er zo’n 100 nieuwe jobs gecreëerd zullen worden en dat ook de Belgische markt bevoorraad zal worden vanaf het moment de medicinale cannabis wordt gelegaliseerd.

De Block

En daar knelt het schoentje voorlopig. Op dit moment is het juridisch kader nog niet aangepast waardoor de teelt en het gebruik van medicinale cannabis illegaal is. Maggie De Block (Open VLD), federaal minister van Volksgezondheid, heeft reeds laten weten dat ze werkt aan een wetsvoorstel dat door de overheid moet worden goedgekeurd.

Het zal een moeilijke slag worden om thuis te halen vermits zowel de N-VA, Open VLD, CD&V en de MR geen voorstander zijn om marihuana te legaliseren. In België wordt cannabis nog altijd beschouwd als een drug die overlast en problemen veroorzaakt. Een spijtige zaak vermits er wereldwijd wel positief wordt gereageerd op medicinale marihuana.

In 16 Europese landen kan je medicinale cannabis gewoon bij de apotheker kopen. Canada, Australië en de Verenigde Staten van Amerika lopen ondertussen ook al ver voor op vlak van legalisering. Daarenboven zijn patiënten met bepaalde ziektes en aandoeningen (bv. MS, epilepsie en misselijkheid bij chemotherapie) gebaat bij het gebruik van medicinale marihuana.

Rendocan kan helaas niet meer doen dan wachten op de beslissing van de federale overheid. “De dag dat er groen licht is, steken we de spade in de grond”, aldus CEO Vanvinckenroye.

Bronnen: De Tijd, Express

Foto: WildOne – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.