Nederland - 24 juni 2022 - Aandelen

Waterstofaandelen in de uitverkoop

door RAJA SPEET

Afgelopen weekend stuurden we een totale update van het Hydrogen Rapport uit naar leden. Op de cover van die gids prijkt de tekst: ’12 kansen om te profiteren van de waterstofrevolutie’.

En nee, dat is dus geen oude bewoording die we vergeten zijn aan te passen. We geloven namelijk nog steeds 100% in de enorme kansen die deze sector aan beleggers biedt. Aan de huidige koersen zelfs meer dan ooit!

De korte termijn is weer eens belangrijker dan de lange termijn

Toegegeven, de koersgrafieken van heel wat waterstofaandelen leken in de afgelopen maanden eerder op waterglijbanen. De focus van beleggers lag zeker niet op wat waterstof op termijn kan betekenen voor onze energie-onafhankelijkheid (van Rusland).

Enkel de korte termijn blijkt van belang. Wat extra schaliegas dat we vanuit de Verenigde Staten kunnen invoeren, een nieuw omstreden gasveld in de Middellands Zee nabij Cyprus… De korte termijn heeft in deze onzekere context van hoge inflatie, stijgende rentevoeten en misschien wel een aankomende recessie de bovenhand.

Dat Europa zijn doelstelling voor de productie van groene waterstof tegen 2030 praktisch verdrievoudigde, kreeg nauwelijks aandacht.

Accelerated efforts are needed to deploy hydrogen infrastructure for producing, importing and transporting 20 million tons of hydrogen by 2030

Europa sproeit geld als water, als het om waterstof gaat

Aan projecten geen gebrek maar ‘te ver weg’ en ‘nog niet zeker hoe dit allemaal in de praktijk gebracht zal worden’…

Dat er in de Zuid-Europese landen enorme ambities zijn om van waterstof een bron van inkomsten te maken, is geen geheim. Afgelopen donderdag zagen we een mooi bewijs van wat er gebeurt als zo’n project ineens meer blijkt dan een dossier.

In Griekenland komt een project van in totaal 4 miljard euro een flinke stap dichterbij. En zoals het vaak gaat, lijkt dergelijk nieuws een donderslag bij heldere hemel. Maar dat is het niet, want er zijn tientallen soortgelijke projecten waarvoor op vrij korte termijn een beslissing zal vallen. Voor dit Griekse project was Advent Technologies de ‘gelukkige’.

Upon EU ratification, total funding of euro 782,10 million for Advent’s Green HiPo project will be made available over a period of six years

Advent Technologies en vergelijkbare bedrijven

Advent Technologies is een klein bedrijfje dat nog bijna geen omzet realiseert, niet te hoog van de toren blaast maar op technologisch vlak al een tijd aan de weg timmert en klaar is voor de commercialisatie van zijn technologie.

Zoals bij verschillende van zijn sectorgenoten was de beurskoers van Advent in de afgelopen weken afgegleden naar een niveau dat de marktkapitalisatie van het bedrijf in de buurt van zijn cashpositie van 69 miljoen dollar had gebracht. Uiteraard bracht bovenstaande mededeling daar onmiddellijk verandering in.

De beurskoers van Advent sloot donderdag 244% hoger, wat de beurskapitalisatie boven 205 miljoen dollar bracht. Maar vergis u niet, in november 2011 was het aandeel nog 2,5 keer meer waard dan donderdagavond.

Advent Technologies maakt voor alle duidelijkheid geen deel uit van de selectielijst van het Hydrogen Rapport maar illustreert wel dat de beurskoers van een waterstofaandeel zeer sterk kan opveren. En dat kan dus al bij goed nieuws over welgeteld één ingediend project.

De selectielijst van het Hydrogen Rapport bevat meerdere bedrijven die we perfect met Advent Technologies kunnen vergelijken. Ze hebben hun technologie helemaal op orde en gaan nu de fase van commercialisering in. Eveneens met de deelname aan projecten waarvan het bedrag vele keren hun eigen beurskapitalisatie bedraagt.

Deze aandelen kunnen momenteel worden opgepikt aan uitverkoopprijzen die we enkele maanden geleden niet voor mogelijk hadden geacht.

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Verschillende leden bij team BeursBrink hebben positie in IMX. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.