VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 23 augustus 2019 - Beursbrink

Wat denken Buffett en andere rijke Amerikanen van marihuana?

door STIJN

Marihuana is een ‘hot topic’ tegenwoordig, bij presidentskandidaten tot de rijkste Amerikanen. En dat is niet toevallig natuurlijk, marktkenners verwachten dat de Amerikaanse marihuanamarkt gaat uitgroeien tot 22 miljard dollar in 2022. Waar geld te rapen valt, daar zijn grote investeerders te vinden. Wat zijn hun gedachten over marihuana en de nieuwe industrie?

Wat vinden rijke Amerikanen van de marihuana industrie? Neem nu Warren Buffett bijvoorbeeld, zullen we zijn Berkshire Hathway ooit zien investeren in marihuana aandelen? Volgens een rapport van Markets Insider was Warren Buffett niet tevreden met de geruchten over een mogelijke samenwerking tussen Coca-Cola en Aurora Cannabis om CBD-drankjes te produceren.

Volgens Vivien Azer, analist bij Cowen, heeft Buffett een verkeerd oordeel en zou een samenwerking net goed zijn voor Coca-Cola. Vooral omdat de CBD-markt de komende jaren ontzettend hard kan gaan groeien, niet alleen in de Verenigde Staten van Amerika maar wereldwijd. Er wordt geschat dat deze markt een waarde van 16 miljard dollar kan bereiken in het jaar 2025.

Voorstanders

Bill Gates denkt anders over marihuana dan Buffett en steunt het idee van legale marihuana. Microsoft heeft zelfs een partnerschap lopen met Kind Financial, een technologiebedrijf dat financiële diensten aanbiedt aan ondernemingen die actief zijn in de cannabisindustrie.

Ook tal van bekende Amerikaanse celebrities zijn voorstander van legale marihuana. Bijvoorbeeld, Seth Rogen en Snoop Dogg hebben reeds geïnvesteerd in marihuanabedrijven omdat ze ervan overtuigd zijn dat de industrie zeker nog jarenlang gaat blijven groeien en uitbreiden.

De marihuana industrie is fors aan het groeien maar is ook vrij risicovol. Er zijn nog veel hordes die overwonnen moeten worden door marihuanabedrijven. Overheden moeten bereid zijn om marihuana te legaliseren, regels en procedures moeten worden nageleefd en noem maar op.

Tijdens, maar vooral na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 zullen we weten welke richting marihuana uit zal gaan de komende jaren in de Verenigde Staten van Amerika. Als de Amerikanen de juiste persoon in het Witte Huis plaatsen, gaat marihuana knallen.

Bronnen: Marketrealist

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De
1 jaar geleden

Oke

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.