Europa - 20 oktober 2020 - Aandelen

Wall Street richting licht hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een licht hogere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel in New York noteerde de future op de S&P 500 0,3 procent in het groen.

De aandelenmarkten in de VS lijken daarmee toch weer optimistischer dat er voorafgaand aan de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten een nieuwe vorm van stimulus voor de Amerikaanse economie komt.

Democratisch leider in het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi zei maandagavond laat dat er lichte vooruitgang was geboekt in de onderhandelingen met minister van financiën Steven Mnuchin.

“We gaan proberen iets voor elkaar te krijgen”, zei Pelosi tegen MSNBC. Zondag sprak zij een deadline van 48 uur uit om een deal te sluiten. Die deadline loopt dinsdag af.

“Beleggers zijn het wachten beu”, volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. “Een nieuw steunpakket is hard nodig om de economische groei in de VS nieuw leven in te blazen.”

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig in de VS. Voor de openingsbel verschenen data over de woningbouw en bouwvergunningen in de maand september.

Het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS steeg vorige maand met 1,9 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,415 miljoen stuks. Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen met 11,1 procent.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen steeg in september op maandbasis met 5,2 procent tot 1,553 miljoen stuks. Op jaarbasis ging het om een stijging van 8,1 procent.

De euro/dollar noteerde dinsdagmiddag op 1,1815. De olieprijs werd 0,5 procent goedkoper op 40,85 dollar.

Bedrijfsnieuws

Vanavond nabeurs komen Netflix en Texas Instruments met resultaten. Ook Snap opent dan de boeken.

Procter & Gamble, Lockheed en Philip Morris gaven vanmiddag cijfers vrij en verhoogden hun outlook na een positief kwartaal.

P&G zag de winst in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar met 20 procent toenemen en de omzet met 9 procent en overtrof bovendien de verwachtingen van de markt. Het aandeel opent dinsdag vermoedelijk 1,7 procent hoger.

Ook sigarettenfabrikant Philip Morris presteerde beter dan verwacht hoewel de verkoopvolumes in het derde kwartaal daalden. Het aandeel opent dinsdag vermoedelijk 0,9 procent hoger.

Defensiespecialist Lockheed behaalde een hogere winst en omzet en zag de orderportefeuille eind derde kwartaal tot een recordhoogte oplopen. Het aandeel opent dinsdag vermoedelijk 0,1 procent hoger.

ManpowerGroup had in het derde kwartaal nog wel last van de coronacrisis maar ondanks een omzetdaling bleef er onder de streep een bescheiden winst over en overtrof het uitzendconcern de eigen verwachtingen. Het aandeel opent dinsdag vermoedelijk 3,0 procent hoger.

Intel verkoopt zijn divisie voor geheugenchips aan het Zuid-Koreaanse SK Hynix. Dit bevestigde de Amerikaanse chipproducent dinsdagmiddag nadat de Wall Street Journal de desinvestering maandagavond op basis van ingewijden al aankondigde. SK Hynix betaalt 9 miljard dollar, aldus Intel. Het aandeel Intel steeg dinsdag voorbeurs 0,4 procent.

IBM heeft in het derde kwartaal van dit jaar conform de verwachting gepresteerd, waarbij met name de omzet uit clouddiensten een overtuigende stijging liet zien. Het concern gaf maandagavond laat geen outlook. In de elektronische handel voorbeurs daalde het aandeel 3,6 procent.

PPG Industries verraste ook niet met de resultaten die maandag nabeurs verschenen. De verfspecialist had begin oktober al verwachtingen uitgesproken. In het vierde kwartaal verwacht PPG “normale seizoenstrends”. Het bedrijf rekent daarbij op een aangepaste winst van 1,50 tot 1,57 dollar per aandeel. Het aandeel opent dinsdag vermoedelijk 1,1 procent lager. Woensdag volgt AkzoNobel met cijfers.

Slotstanden

Wall Street is maandag lager gesloten. De S&P 500 sloot 1,6 procent lager op een slot van 3.426,92 punten en de Dow Jones index daalde 1,4 procent op 28.195,42 punten. De Nasdaq eindigde 1,7 procent in het rood op 11.478,88 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.