VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 22 december 2020 - Aandelen

Wall Street richting licht hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een licht hogere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel noteerden de futures op de S&P 500 en Nasdaq index 0,2 procent in de plus. De Dow Jones index lag op koers voor een 0,1 procent lagere opening.

Beleggers blijven aan de zijlijn door de hoge coronacijfers in de Verenigde Staten en Europa en een gemuteerde variant die besmettelijker lijkt waardoor reizen en vliegverkeer aan banden worden gelegd.

“Gaan we weer naar een fase van meer uitgesproken lockdowns wereldwijd?”, vraagt marktstrateeg Derek Halpenny van MUFG Bank zich dan ook af.

Volgens analist Peter Garnry van Saxo Bank is het de vraag of de huidige coronavaccins wel werken tegen de gemuteerde variant. “Als het alleen maar meer besmettingen betekent, maar geen effect heeft op het vaccin, dan zullen de markten zich minder zorgen maken.”

De aandelenmarkten kunnen enigszins hoop putten uit de woorden van de CEO van BioNTech Ugur Sahin die dinsdag zei dat het vaccin dat zijn bedrijf met Pfizer heeft ontwikkeld waarschijnlijk ook tegen de nieuwe coronavariant werkt, maar dat dit nog wordt onderzocht.

Verder stemde het Amerikaanse Congres maandagavond laat in met een stimuleringspakket ter waarde van 900 miljard dollar.

“Er moet niet worden onderschat hoe krachtig en nuttig dit stimuleringspakket is om ons door een zwakke periode heen te slepen”, aldus vermogensbeheerder Hani Redha van PineBridge Investments, die stelt dat het economisch momentum hiermee wordt gewaarborgd tot er op grote schaal kan worden gevaccineerd.

Op macro-economisch vlak is er dinsdag aandacht voor de bestaande woningverkopen in november. Economen rekenen op een terugval nadat in oktober nog de sterkste stijging in 14 jaar werd gemeten.

Vanmiddag werden al definitieve groeidata voor de Amerikaanse economie in het derde kwartaal vrijgegeven. In de periode juli tot en met september groeide de economie in de VS in een recordtempo van 33,4 procent. Eerdere ramingen lagen op 33,1 procent. In het tweede kwartaal kromp de Amerikaanse economie nog met 31,4 procent.

De euro/dollar noteerde richting de openingsbel licht lager op 1,2242. Olie werd ruim een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde voorbeurs 0,4 procent hoger. Maandag sloot de maker van elektrische voertuigen nog 6,5 procent lager na de eerste dag dat het aandeel deel uitmaakte van de S&P 500 index.

Kledingretailer Express ligt op koers voor een 3 procent hogere opening. Het bedrijf heeft investeringsbank Lazard Frères & Co in de arm genomen om voldoende kapitaal op te halen om door de coronacrisis te komen.

CarMax lijkt 3 procent lager te gaan openen. De verkoper van tweedehands auto’s wist de winst- en omzetverwachtingen in het derde kwartaal te overtreffen maar de vergelijkbare omzet daalde onverwacht.

Het Amerikaanse Ocugen slaat de handen ineen met Bharat Biotech om het coronavaccin van het Indiase bedrijf verder te ontwikkelen voor de Amerikaanse markt. Het gaat om een vaccin op basis van een geïnactiveerd vaccin, waarbij de basis wordt gevormd door een stukje coronavirus dat inactief is gemaakt. Het aandeel Ocugen lijkt ruim 10 procent hoger te openen.

Honeywell neemt Sparta Systems over van New Mountain Capital voor 1,3 miljard dollar in contanten. De overname wordt naar verwachting aan het eind van het eerste kwartaal van 2021 afgerond en heeft geen impact op de financiële outlook, aldus Honeywell. Het aandeel lijkt licht lager te openen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen wisten maandag een groot deel van eerdere verliezen weg te werken, waarbij de Dow Jones index zelfs licht hoger sloot. De S&P 500 index sloot 0,4 procent in het rood op 3.694,92 punten. De Dow Jones won 0,1 procent op 30.216,45 punten, terwijl techbeurs Nasdaq 0,4 procent verloor op 12.690,26 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.