Americas - 13 december 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Wall Street richting groene opening na meevallende inflatiedata

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een flink hogere opening tegemoet, na het verschijnen van meevallende inflatiedata in de Verenigde Staten. In aanloop naar de openingsbel in New York noteren de futures op de S&P 500 tot 2,0 procent hoger, net als die op de Dow Jones index terwijl de Nasdaq-futures tot 3,0 procent stijgen.

De Amerikaanse consumentenprijzen stegen in november op jaarbasis met 7,1 procent, na een stijging van 7,7 procent in oktober. Er werd een inflatie van 7,3 procent verwacht. De kerninflatie, die in oktober nog uitkwam op 6,3 procent, zakte tot 6,0 procent. Hier werd 6,1 procent voorspeld.

Op maandbasis stegen de consumentenprijzen met 0,1 procent en kwam de kerninflatie uit op 0,2 procent. Ook deze cijfers vielen mee.

In een reactie zegt marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade dat de kerstman een aardig cadeau heeft afgeleverd bij de Federal Reserve, “die nu de kerst met meer rust kan vieren, wetende dat de inflatie zich beweegt in de richting die ze willen.”

Woensdag volgt het besluit van de Fed om de rente verder te verhogen, vermoedelijk met 50 basispunten tot een bandbreedte van 4,25 tot 4,50 procent.

Volgens Deutsche Bank zijn er maar weinig dagen zo belangrijk als vandaag en morgen, met de consumentenprijzen en het rentebesluit van de Fed, die het verschil kunnen maken tussen een kerstrally en een kerstdomper op de aandelenmarkten.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag verder vrij rustig. Later vanmiddag komt de OPEC met zijn maandrapport. De olieprijs stijgt een procent, na een plus van 3 procent op maandag.

De euro/dollar handelde voorafgaand aan het Amerikaanse inflatierapport licht hoger op 1,0545 en is daarna gestegen naar 1,0650. De Amerikaanse tienjaarsrente is gedaald van 3,59 tot 3,48 procent.

Bedrijfsnieuws

Oracle gaat dinsdag een 4 procent hogere opening tegemoet, nadat het softwarebedrijf maandag nabeurs de boeken opende. De resultaten over het afgelopen kwartaal waren beter dan verwacht, waarbij Oracle vooral kon profiteren van zijn clouddiensten.

Eli Lilly heeft dinsdag een teleurstellende outlook voor 2023 gepresenteerd, waarna het aandeel in de voorbeurshandel op Wall Street een procent daalt. De Amerikaanse farmaceut rekent voor komend jaar op een winst per aandeel van 7,65 tot 7,85 dollar en een aangepaste winst van 8,10 tot 8,30 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet voorspellen een aangepaste winst per aandeel van 9,16 dollar.

United Airlines heeft bij vliegtuigbouwer Boeing een order voor 100 787-toestellen geplaatst. Dit maakten de ondernemingen dinsdag bekend, zonder financieel in detail te treden. United Airlines noteert voorbeurs vlak en Boeing stijgt bijna 3 procent.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger geëindigd. De S&P 500 won 1,4 procent op 3.990,56 punten, de Dow Jones index steeg 1,6 procent op 34.005,04 punten en de Nasdaq sloot 1,3 procent hoger bij een stand van 11.143,74 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.