VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 17 augustus 2020 - Aandelen

Wall Street positief in de startblokken

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening, zodat de S&P500-index een nieuw record zou kunnen aantikken tijdens de lusteloze handel aan het einde van de zomervakantieperiode.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor opening tot 0,5 procent in het groen. Technologie-index Nasdaq koerst aan op een openingswinst van 0,9 procent.

Een sprong omhoog van de zogenaamde cyclische aandelen in de sectoren energie en financieel, die gevoelig zijn voor de perceptie bij beleggers van de Amerikaanse economie, gaf de laatste zet aan het herstel van de aandelenmarkten van hun dieptepunt in maart.

Het tempo van de koersstijgingen is de afgelopen weken wel afgenomen, omdat beleggers kijken naar obstakels voor het economische herstel, uitgestelde onderhandelingen over een nieuw stimuleringspakket in Washington en spanningen tussen de VS en China.

“We hadden het gevoel dat de bodem van de economische terugval niet zo diep lag als mensen in eerste instantie hadden voorspeld”, zei rente-analist Lyn Graham-Taylor van Rabobank. “Maar er is nu ook een gevoel dat het herstel geen snelle V-vorm zal hebben, het zal langzamer gaan.”

De slappe handel droeg ook bij aan de matige koersbewegingen volgens Graham-Taylor. “Over een paar weken zal het druk worden”, zei hij, verwijzend naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De Empire State Index voor de industrie in de regio New York liet voor augustus een onverwacht sterke terugval zien, van 17,2 in juli tot 3,7. Er was gerekend op 19,0. In voorgaande maanden was de index hersteld van een dieptepunt in april. Met name de nieuwe orders liepen tussen juli en augustus sterk terug.

Later deze week komen grote retailketens zoals Walmart, Home Depot, Target en L Brands met kwartaalcijfers. Uit de technologiehoek komen er rapporten van Nvidia, Analog Devices en Alibaba.

Op economisch gebied zijn er de Fed-notulen op woensdag en inkoopmanagersindices voor augustus op vrijdag.

De olieprijs daalde licht. Een september-future West Texas Intermediate stond 0,4 procent lager op 41,84 dollar en Brent-olie voor oktober was 0,6 procent goedkoper op 44,55 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1836. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er ook 1,1837 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla stond hoger voorbeurs, na een verhoging van het koersdoel bij Wedbush tot 1.900 dollar, op basis van sterke verwachte Chinese vraag naar de elektrische auto’s van Tesla-topman Elon Musk.

Nvidia steeg op een koersdoelverhoging bij Susquehanna, dat veel verwacht van nieuwe grafische processoren om beter te gamen.

Novavax brengt zijn mogelijke vaccin tegen het coronavirus in de tweede testfase in Zuid-Afrika en zou de eindfase van de test in september kunnen starten. Het aandeel lijkt 1,5 procent hoger te zullen openen.

Sanofi koopt het Amerikaanse biofarmaciebedrijf Principia voor 3,3 miljard dollar, of 100 dollar per aandeel. Dit moet de pijplijn van het Franse farmacieconcern versterken in het terrein van auto-immuunziekten en allergieën. Principia koerste voorbeurs 9 procent hoger op 99,13 dollar.

De Indiase bank ICICI heeft afgelopen weekend 2 miljard dollar opgehaald met de plaatsing van nieuwe aandelen tegen een kleine premie op de eerder aangekondigde bodemprijs. Morgan Stanley behoorde tot de intekenaars.

Berkshire Hathaway heeft belangen in verschillende Amerikaanse banken verkocht. Dit blijkt uit een melding van het investeringsvehikel van Warren Buffett bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het aandeel bewoog niet sterk in de elektronische handel voorbeurs.

Een kwart van het belang in Wells Fargo werd door Berkshire van de hand gedaan en circa 61 procent van het belang in JPMorgan Chase. Ook stapte Berkshire volledig uit Goldman Sachs. De twee zakenbanken stonden tot 1 procent lager in de handel voorbeurs.

Tevens werd het belang in energiebedrijf Occidental Petroleum volledig afgebouwd. Occidental stond voorbeurs 1,5 procent lager.

Berkshire handhaafde het belang in Apple en kocht een belang in Barrick Gold, een Canadees mijnbouwbedrijf in goud en koper.

De Amerikaanse douane- en immigratiedienst heeft een contract gesloten met Clearview AI, een bedrijf dat menselijke gezichten kan herkennen met een database van meer dan 3 miljard beelden die uit alle hoeken van het internet zijn geplukt. De dienst zou de technologie niet gebruiken voor handhaving van immigratie maar wel voor het opsporen van kindermisbruik, online wapenhandel, drugshandel en mensenhandel.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen bleven vrijdag dicht bij huis. De S&P 500 sloot fractioneel in de min op 3.372,85 punten. De Dow Jones index won 0,1 procent op 27.931,02 punten. De Nasdaq eindigde 0,2 procent in het rood op een slot van 11.019,30 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.