Americas - 3 november 2020 - Aandelen

Wall Street positief gestemd op verkiezingsdag

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een halfuur voor de opening tot 1,1 procent in het groen.

De aandacht gaat vandaag volledig uit naar de presidentsverkiezingen.

Terwijl in de peilingen de Democratische kandidaat Joe Biden als winnaar uit de bus lijkt te komen, benadrukt marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade dat de marge in de peilingen voor de zogeheten swing states een stuk kleiner is.

Volgens strateeg Andrew Garthwaite van Credit Suisse zou de beste uitkomst zijn dat Biden wint en de Democraten ook het Congres in handen krijgen.

Een ‘blauwe golf’ vergroot volgens de analisten de kans op een snel en omvangrijk steunpakket voor de Amerikaanse economie.

“De markt ziet een overwinning van Biden de meeste zekerheid bieden om de coronacrisis onder controle te krijgen en op een nieuw stimuleringspakket”, aldus Paul Sandhu, analist bij BNP Paribas Asset Management.

“Een economie met meer stimulering is perfect voor de prestaties van cyclische sectoren”, meent strateeg Christian Stocker van UniCredit.

De euro/dollar noteerde op 1,1703. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1667 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1638 op de borden.

“Winst voor het Biden-kamp is minder gunstig voor de dollar en de koers van de Amerikaanse munt lijkt dinsdag te wijzen op de verwachting dat Biden deze slag gaat winnen”, aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate steeg 3,5 procent tot 38,08 dollar, terwijl een januari-future Brent 3,0 procent duurder werd op 40,16 dollar.

Bedrijfsnieuws

PayPal heeft in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw geprofiteerd van de sterke vraag naar e-commerce, hetgeen resulteerde in een hoger dan voorziene omzet en groei van het aantal gebruikers. Toch zal het aandeel tot 5 procent lager openen, maar PayPal won dit jaar al meer dan 70 procent. Voor het lopende vierde kwartaal mikt het bedrijf op een groei van de betaalvolumes met 30 tot 35 procent bij een omzetgroei van 20 tot 25 procent.

Mondelez International heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet zien aantrekken, maar de winst onder druk zien staan. De openingsindicatie is grofweg vlak.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandagavond 1,2 procent in het groen op 3.310,24 punten, terwijl de Dow Jones index 1,6 procent won op 26.925,05 punten. De Nasdaq steeg 0,4 procent naar 10.957,61 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.