Americas - 25 november 2020 - Aandelen

Wall Street maakt zich op voor vlakke start

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een vlakke opening, met een kleine stap terug voor de Dow Jones index, die dinsdag voor het eerst de barrière van 30.000 punten wist te slechten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening nagenoeg ongewijzigd. De Nasdaq-future staat op lichte winst en de Dow Jones-future wijst op een 63 punten lagere start, net onder de 30.000.

Tegenover het optimisme over coronavaccins en meer overheidsstimulering door beoogd minister van financiën Janet Yellen staan zorgen over mogelijke nieuwe beperkingen vanwege de pandemie. Er lagen dinsdag 88.000 Amerikanen in het ziekenhuis met het virus, een nieuw record.

Beleggers krijgen vandaag een reeks economische cijfers te verwerken. Een aantal daarvan is naar voren gehaald vanwege Thanksgiving op donderdag. Morgen is Wall Street gesloten en vrijdag slechts een halve dag geopend. Hierdoor zullen veel handelaren een lang weekend vrij nemen, wat betekent dat de handelsvolumes vermoedelijk ook lager zullen liggen.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg afgelopen week met 30.000 tot 778.000. Dat was minder goed dan de daling tot 733.000 die was voorzien.

De orders voor duurzame goederen stegen in oktober iets harder dan voorzien, met enige hulp van defensie.

Het groeicijfer voor het derde kwartaal bleef staan op 33,1 procent, na de daling van het Amerikaanse bruto binnenlands product met 31,4 procent een kwartaal eerder.

Meer aandacht zal er zijn voor de consumentenbestedingen, die naar verwachting een zesde stijging op rij zullen laten zien. Nabeurs volgen de notulen van de laatste monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De olieprijs steeg nog iets verder na de sprong omhoog van dinsdag. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 45,20 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,7 procent duurder werd op 48,09 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1906. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1889 op de borden.

Bedrijfsnieuws

In de handel voorbeurs stond retailer Gap 11 procent lager na vlakke omzetcijfers in het derde kwartaal. Het management waarschuwde dat de tweede golf van besmettingen waarschijnlijk het aantal winkelbezoeken tijdens het belangrijke feestdagenseizoen zal drukken.

Deere & Co heeft in het afgelopen kwartaal de winst beduidend hoger zien uitkomen dan verwacht. De winst kwam steeg van 2,27 naar 2,39 dollar per aandeel, waar een daling tot 1,49 dollar was voorzien. Voor het nieuwe jaar rekent Deere op een winst van 3,6 tot 4,0 miljard dollar. Dat was afgelopen jaar 2,8 miljard. Het aandeel opent vermoedelijk 3 procent hoger.

Viacom is dichtbij een verkoop van boekenuitgever Simon & Schuster aan de Duitse mediareus Bertelsmann voor meer dan 2 miljard dollar, meldden bronnen. Bertelsmann zou daarmee ongeveer een derde van alle verkochte boeken in de VS gaan uitgeven, met schrijvers als Stephen King, Dan Brown en John Grisham in het portfolio. Bertelsmann is nu al eigenaar van de grootste boekenverkoper in de VS, Penguin Random House. Simon & Schuster is nummer drie na HarperCollins, dat in handen is van News Corp.

HP en Dell hebben geprofiteerd van meer vraag naar laptops, terwijl veel mensen thuis werken en leren om de verspreiding van het coronavirus te helpen tegengaan. Dat ving de lagere uitgaven aan kantoorapparatuur op. HP meldde dinsdagavond een omzetgroei uit laptops van 18 procent in het kwartaal De totale omzet daalde wel met 1 procent, maar dat was beter dan verwacht. Het aandeel HP opent vermoedelijk ruim 5 procent hoger.

De Europese Unie zal een contract goedkeuren om tot 160 miljoen doses van het coronavaccin van het Amerikaanse Moderna in te kopen, meldde de EU dinsdag. Moderna lijkt 1 procent hoger te starten.

CEO Mark Russell van Nikola heeft zijn aandeelhouders tijdens een interview met CNBC niet weten gerust te stellen over de beoogde samenwerking met General Motors. Het aandeel stevent af op een 12 procent lagere start, omdat beleggers vrezen dat de deal nog kan afketsen als er op 3 december geen definitief akkoord ligt.

Slotstanden

De Dow Jones index sloot dinsdag op een nieuw record, met een winst van 1,5 op 30.046,24 punten, de S&P500 index steeg 1,6 procent tot 3.635,41 en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 12.036,79 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.