Americas - 27 augustus 2019 - Beursbrink

Wall Street koerst op licht hogere start

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht hogere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,3 procent in het groen. De Nasdaq-future staat een half procent hoger.

“De risicobereidheid is stabiel op de zalvende toon van Trump over China”, schreef Edward Moya van Oanda. “Zonder grote doorbraken die worden verwacht aan het handelsfront vandaag, zou dat optimisme kunnen wegebben.”

Sommige analisten waarschuwden dat de verzoenende toon van de presidenten Trump en Xi de afgelopen dagen weinig heeft veranderd aan de onderliggende redenen voor de handelsoorlog.

De Aziatische markten sloten dinsdagochtend overwegend hoger en de Europese beurzen stonden tevens hoger. Maandag steeg Wall Street nadat Trump beweerde dat China mogelijk het handelsoverleg wil hervatten. De positieve reactie op de aandelenbeurzen was misschien een beetje overdreven, zei James Athey van Aberdeen Standard.

De versie die Trump gaf werd “agressief ontkend” door de hoofdredacteur van de Chinese staatskrant the Global Times, zei Athey. “China zal niet onderhandelen onder de bedreiging van deze enorme heffingen en de dreiging naar Huawei. Op dit moment is het de vraag wie het eerst met de ogen knippert en niemand lijkt opzij te willen sturen”, zei Athey.

Europese beleggers keken ook naar Duitse groeicijfers voor het tweede kwartaal, die wezen op een krimp van 0,1 procent voor de Duitse economie. Volgens ING waren er bij nadere beschouwing wel wat lichtpuntjes in de rapportage, die eerdere ramingen bevestigde, maar de vooruitzichten blijven vooralsnog mager.

Uit de Verenigde Staten volgen vandaag twee cijfers, namelijk de huizenprijsindex over juni en het consumentenvertrouwen over augustus berekend door The Conference Board. Voor de eerste index is geen prognose beschikbaar. Voor het vertrouwenscijfer wordt een daling voorzien van 135,7 naar 128,5.

Op monetair terrein liet ECB-bestuurder Luis de Guindos zich horen, met mogelijke details over een stimuleringspakket in september. Eerder sprak de Finse centrale bankier Olli Rehn zich uit voor een “zeer sterk pakket”. Ook Silvana Tenreyro van de Bank of England spreekt voor publiek.

De olieprijs steeg. Een oktober-future West Texas Intermediate noteerde 1,3 procent in het groen op 54,34 dollar, terwijl voor een november-future Brent 58,84 dollar werd betaald, een stijging van 0,1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1106. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1101 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1097 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Boeing wordt voor de rechter gesleept door het Russische Avia Capital Services. Dit dochterbedrijf van Rostec, dat vliegtuigen verhuurt, is daarmee het eerste bedrijf dat een claim indient omdat de 737 MAX toestellen van Boeing aan de grond moeten blijven van de luchtvaartinstanties na twee dodelijke crashes. Avia claimt 115 miljoen dollar aan geleden schade plus een extra strafvergoeding. Boeing klom 0,4 procent voorbeurs.

Alphabet’s dochterbedrijf Google zal niet toestaan dat gebruikers “cookies” geheel kunnen blokkeren. Dit zijn kleine bestanden die internetbedrijven achterlaten op computers om gebruikers te kunnen volgen, ten behoeve van adverteerders met name. Gebruikers krijgen wel middelen om het gebruik van cookies te beperken, maar volledig blokkeren zou volgens Google contraproductief kunnen zijn voor de privacy van de gebruiker. Alphabet stond voorbeurs 0,2 procent hoger.

Johnson & Johnson moet 572 miljoen dollar betalen omdat het farmaceutische bedrijf heeft bijgedragen aan de opioidencrisis in de staat Oklahoma. Dat heeft een rechter uit die landbouwstaat in het Midwesten van de VS besloten. Twee andere farmaceutische bedrijven hebben deze zaak afgedaan met een schikking. Johnson & Johnson zou een misleidende marketingcampagne hebben gelanceerd om het publiek ervan te overtuigen dat opioiden een laag verslavingsrisico hebben en passend zijn als behandeling voor chronisch pijnklachten. “De toename van opioïdenverslaving en sterfgevallen door overdoses na de gelijktijdige toename van omzet aan opiaten in Oklahoma was geen toeval.” oordeelde de rechtbank. Het aandeel Johnson & Johnson stond voorbeurs 1,1 procent hoger.

Slotstanden

Wall Street sloot maandag met winst. De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,1 procent hoger op 2.878,47 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 25.898,08 punten en de Nasdaq eindigde 1,3 procent hoger op 7.853,74 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.