Nederland - 21 september 2018 - Beursbrink

Amerikaanse regering gaat Canadese cannabis importeren

door STIJN

Een verrassende zet van de Amerikaanse overheid, begin deze week lieten ze weten dat ze een overeenkomst hebben met het Canadese Tilray om marihuana te importeren. Beleggers reageren positief en stuurde het aandeel van Tilray de hoogte in. Maar er luidt kritiek op deze zet.

De Amerikaanse overheid, die marihuana als een illegale drug beschouwt, heeft vriend en vijand verrast door begin deze week een persmededeling de wereld in te sturen inzake een overeenkomst met het Canadese Tilray om marihuana te importeren met als reden om een onderzoek te doen.

Het aandeel van Tilray schoot de hoogte in begin deze week, maar heeft ondertussen plaats gemaakt voor afkoeling en een correctie. Beleggers en investeerders hebben naar alle waarschijnlijkheid van het moment gebruik gemaakt om op zeer korte termijn snel hun winst te verzilveren.

Kritiek

Hoewel de overeenkomst wordt ‘gevierd’, is er toch kritiek in de Verenigde Staten. Lid van het Huis van Afgevaardigden, Matt Gaetz, vraagt zich af waar de rechtlijnigheid is in dit verhaal. De DEA keurt dit goed maar langs de andere kant verbiedt Jeff Sessions alles wat met marihuana te maken heeft.

Daarenboven is er ook nog protectionistisch beleid van Trump. Gaetz zou het beter vinden mocht de Amerikaanse overheid aan de slag gaan met marihuana van eigen bodem voor het onderzoek.

If Congress changes the law to allow for commercially feasible production of pharmaceutical-grade medical cannabis, we’d be thrilled to create jobs and invest in the U.S.

Gaetz had eerder al een voorstel ingediend om de regels en wetten inzake medicinale marihuana te versoepelen. Hij beweert dat de onduidelijkheid en contradicties ervoor zorgen dat Amerikaanse bedrijven hun pijlen richten op Canada, daar waar het wel perfect mogelijk is om te produceren.

Bronnen: Marketwatch, Marijuanamoment

Foto: Tdfugere – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.