Americas - 17 februari 2022 - Aandelen

Wall Street koerst af op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het rood.

De spanningen tussen Rusland en Oekraïne blijven aanhouden. De door Vladimir Poetin beloofde terugtrekking van zijn troepen is nog niet zichtbaar.

“We moeten meer focussen op wat er ter plaatse gebeurt, in plaats van op wat er wordt gezegd”, zei marktanalist Paul Jackson van Invesco. “Mijn vermoeden is dat dit via diplomatie zal worden opgelost. Als de markten veel verder dalen, zie ik dit als een kans om te kopen”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS in januari op maandbasis is gedaald met 4,1 procent, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg met 0,8 procent.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS is vorige week juist onverwacht gestegen, met 23.000 tot 248.000. Economen hadden vooraf gerekend op 218.000 nieuwe aanvragen.

De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in februari sterker dan verwacht gedaald. De index daalde van 23,2 naar 16,0. Economen hielden het vooraf op een afname tot 19.

Woensdagavond kwam de Fed al met de notulen van de laatste rentevergadering, en die stelden gerust.  “De Fed-duiven lijken het nog steeds voor het zeggen te hebben en de markten verwachten dat de Fed het dit jaar waarschijnlijk bij vier verhogingen zal houden”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

De euro/dollar noteerde op 1,1368. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1374 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1373 op de borden.

Olie werd donderdag circa 1,1 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Cisco Systems noteerde voorbeurs 2,6 procent hoger, nadat de Amerikaanse maker van netwerkdiensten en beveiligingssoftware over het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet rapporteerde.

WalMart heeft in het afgelopen kwartaal weer winst geboekt, na het miljardenverlies een jaar eerder, waardoor ook het jaarresultaat nipt hoger uitkwam. Opnieuw werd het dividend verhoogd. Het aandeel steeg 1,7 procent.

Doordash steeg voorbeurs 21,7 procent. Er werden meer maaltijden bezorgt dan verwacht en DoorDash bedient inmiddels meer dan 25 miljoen klanten. De bruto-orderwaarde steeg in het vierde kwartaal tot 11,2 miljard dollar.

Applied Materials heeft het afgelopen kwartaal een recordomzet geboekt en ook de omzetprognose voor het lopende kwartaal voldeed aan de verwachtingen. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,3 procent hoger.

Nvidia heeft het afgelopen kwartaal de winst verdubbeld en boekte opnieuw een recordomzet. Het aandeel daalde desondanks 2,9 procent.

Dropbox komt nabeurs met resultaten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 4.475,01 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 34.934,27 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 14.124,09 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.