Americas - 24 juli 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en zorgen over de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, de verstrenging van de maatregelen die daarop volgt en de mogelijke vertraging van het economisch herstel drukten voorbeurs op het sentiment.

Beijing beval op vrijdag de sluiting van het Amerikaanse consulaat in het Chinese Chengu, als vergelding voor de Amerikaanse sluiting van het Chinese consulaat in Houston na beschuldigingen van spionage.

“Voor beleggers is het van belang of politieke escalatie zal omslaan in economische escalatie. Tot dusver zijn er geen aanwijzingen dat de twee kampen bereid zijn om de handelsoorlog op te voeren met een wereldwijde recessie tot gevolg”, zei marktanalist Stephen Innes van AxiCorp.

“De algehele toon van de VS is veel agressiever geworden sinds in Hongkong de nationale veiligheidswet werd aangenomen”, analyseerde marktanalist Edward Park van Brooks Macdonald.

De corona-uitbraak vertoont in de zuidelijke staten van de Verenigde Staten weinig tekenen van vertraging. Inmiddels telt het aantal infecties in de Verenigde Staten ruim 4 miljoen gevallen.

De markt haalt echter steun uit de verwachting dat Washington met een nieuw steunpakket zal komen om de economie te ondersteunen. Het Amerikaans Congres staat op het punt om een tweede ronde van steunbetalingen aan huishoudens goed te keuren. Een stap die volgens Rabobank ook absoluut noodzakelijk is om grote economische schade te voorkomen.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd; de voorlopige inkoopmanagersindex in juli en de nieuwe woningverkopen in juni.

De euro/dollar noteerde op 1,1610. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1595 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1594 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Intel noteerde voorbeurs maar liefst 13,6 procent lager. De Amerikaanse techreus profiteerde in het tweede kwartaal van het feit dat er meer werd thuisgewerkt vanwege de coronacrisis en presteerde boven verwachting. Het concern waarschuwde echter wel voor vertragingen met zijn 7 nanometertechnologie.

Walt Disney daalde voorbeurs 2,2 procent. De Amerikaanse entertainmentgigant brengt grote wijzigingen aan in zijn schema voor het uitbrengen van nieuwe films, vanwege de coronapandemie.

Honeywell heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet geboekt, maar overtrof desondanks verwachtingen. De leverancier van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen voorziet voor het resterende deel van het jaar aanhoudende uitdagingen als gevolg van de huidige marktomstandigheden. Het aandeel steeg voorbeurs 0,8 procent.

American Express heeft in het tweede kwartaal flink last gehad van de coronacrisis. De nettowinst nam in het tweede kwartaal een snoekduik van 85 procent naar 257 miljoen dollar. De omzet daalde met 29 procent naar 7,7 miljard dollar. Het aandeel daalde 1,4 procent.

Schlumberger heeft het afgelopen kwartaal verlies geboekt op een lagere omzet. “Dit was waarschijnlijk het meest uitdagende kwartaal van de afgelopen decennia”, zei CEO Olivier Le Peuch. Het aandeel steeg voorbeurs 0,8 procent.

Verizon heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Het telecombedrijf kon 352.000 nieuwe telecomabonnees bijschrijven. Het aandeel won voorbeurs 0,4 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,2 procent lager op 3.235,66 punten. De Dow Jones index eindigde 1,3 procent in het rood op 26.652,33 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 2,3 procent tot 10.461,42 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments