Americas - 19 mei 2020

Wall Street koerst af op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

De futures daalden in afwachting van het verschijnen van Fed-voorzitter Jerome Powell en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin voor een panel van het Amerikaanse Congres.

Powell en Mnuchin zullen via een videoconferentie voor het bankcomité van de Senaat verschijnen en vragen beantwoorden over het economische steunpakket ter omvang van 2 biljoen dollar, dat president Donald Trump in maart ondertekende.

Mnuchin zei in aanloop naar de bijeenkomst te verwachten dat de economische omstandigheden in de tweede helft van het jaar zullen verbeteren. Powell zal vanmiddag geen nieuwe [steun] programma’s aankondigen en zal de stappen die de central bank heeft gezet sinds de verlaging van de rente half maart tot bijna nul toelichten. Powell zei dat de Fed de voorwaarden voor kredietverlening zal blijven aanpassen “naarmate we meer inzicht krijgen”in de vraag van leners. Hij zal tevens herhalen dat de Fed klaar staat om alle middelen in te zetten die de centrale bank tot zijn beschikking heeft om de Amerikaanse economie te ondersteunen.

Maandag sloot Wall Street nog fors hoger, juist ook dankzij de opmerkingen van Powell tijdens een tv-interview op zondag, en hoopgevend nieuws over een vaccin tegen het coronavirus.

“Na de heerlijke rally van gisteren zijn beleggers vandaag enigszins voorzichtig”, zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. “Het lijkt erop dat de markt een duidelijke indicatie heeft geven wat tot hogere koersen kan leiden, namelijk een coronavaccin”, voegde hij toe.

“Beleggers namen een pauze na de opwinding van gisteren over de mogelijke ontwikkeling van een vaccin”, zei ook strateeg Hugh Gimber van JP Morgan Asset Management. “Een succesvol vaccin zou de weg vrijmaken voor een sneller herstel, maar er is duidelijk nog een lange weg te gaan voordat dit wordt gerealiseerd”, waarschuwde hij.

Op macro-economisch vlak staat dinsdag in de Verenigde Staten de publicatie van cijfers over de woningbouw en de bouwvergunningen geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,0945. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0911 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0912 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Walmart heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar trok vanwege de onzekerheden rond het coronavirus toch de jaaroutlook in. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 3,1 procent.

Home Depot rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 2,2 miljard dollar, ofwel 2,08 dollar per aandeel, op een omzet van 28,3 miljard dollar. De doe-het-zelf-keten trok zijn outlook voor het hele boekjaar in. Home Depot trok de outlook voor het hele boekjaar in. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent.

Darden Restaurants verloor voorbeurs 0,6 procent, nadat de restaurantketen meldde dat de identieke omzet in de week eindigend op 17 mei met 49 procent is gedaald. In de week eindigend op 26 april daalde deze omzet zelfs met 60,1 procent.

Uber noteerde voorbeurs 0,2 procent lager. De taxidienst zei maandag 3.000 extra banen te schrappen en 45 kantoren te sluiten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 3,2 procent hoger op 2.953,91 punten. De Dow Jones index eindigde 3,9 procent in het groen op 24.597,37 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,4 procent tot 9.234,83 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments