Americas - 19 februari 2020 - Beursbrink

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Beleggers putten hoop uit beter dan verwachte Japanse exportcijfers en berichten dat een groot aantal fabrieken in China, na een langdurige stilstand als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, de productie herstart.

Inmiddels zijn er meer dan 75.000 besmettingen met een sterftegraad van 2,7 procent. Dit percentage loopt de laatste dagen geleidelijk op.

Verder zou Beijing bereid zijn om de luchtvaartsector te hulp te schieten, vanwege de impact van de virusuitbraak. Volgens handelaren van ABN AMRO zette dit de futures op Wall Street hoger.

Wall Street sloot dinsdag nog lager, na een omzetwaarschuwing van techreus Apple vanwege de impact van het coronavirus op de verkopen.

“De grote vraag is of de waarschuwing van Apple, dat het dit kwartaal inkomsten misloopt, een einde maakt aan het optimisme van beleggers, die denken dat de [economische] vertraging van het corondavirus waarschijnlijk slechts een tijdelijk fenomeen is”, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak werd woensdag voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in januari op maandbasis met 3,6 procent is gedaald, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen op maandbasis juist steeg met 9,2 procent. Op jaarbasis stegen zowel de vergunningen als het aantal in aanbouw genomen woningen met dubbelecijfers. Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gedaald met 6,4 procent.

De Amerikaanse producentenprijzen zijn januari op maandbasis met 0,5 procent gestegen.

Vanavond volgen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 1,0797. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0790 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0791 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Garmin presteerde in 2019 beter dan verwacht. Zowel de omzet als de winst viel hoger uit dan in de door de navigatiespecialist afgegeven outlook. Ook voor 2020 voorziet Garmin een stijging van de omzet en de winst. Het dividend werd verhoogd. Het aandeel opent vermoedelijk 11 procent hoger.

Boeing noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent hoger. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant is opnieuw op problemen gestuit met zijn 737 MAX vliegtuigen. Boeing meldde vuil te hebben gevonden in de brandstoftanks van de vliegtuigen.

General Electric is met Airbus in gesprek over het ontwerp en de levering van een motor voor het nieuwe A330neo van Airbus. Het aandeel noteerde voorbeurs vlak.

Agilent Technologies, producent van laboratoriuminstrumenten, zei dat de outlook voor het hele boekjaar wordt beïnlvoed door het coronavirus. Het aandeel leverde voorbeurs 0,6 procent in.

Bed Bath & Beyond won 6,5 procent, nadat de nieuwe CEO Mark Tritton zijn visie presenteerde voor de toekomst van het bedrijf. Ruimere winkels staan hoog op zijn wensenlijstje.

Herbalife Nutrition waarschuwde ook voor een wezenlijk effect op zijn activiteiten in het eerste kwartaal vanwege het coronavirus. Desondanks won het aandeel voorbeurs 5,2 procent.

Analog Devices steeg voorbeurs 5,0 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Groupon is van plan om tegen het einde van het jaar te stoppen met de verkoop van producten, vanwege het “zeer competitieve en in sommige gevallen economische irrationele retaillandschap”. Het aandeel daalde voorbeurs 28,5 procent.

Apple noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent hoger, na dinsdag 1,8 procent aan beurswaarde te zijn verloren na de omzetwaarschuwing.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 3.370,29 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 29.232,19 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 9.732,74 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.