Americas - 7 november 2019 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het groen.

De Amerikaanse beurzen halen donderdag steun uit berichten dat Beijing en Washington een akkoord bereikt hebben over het intrekken van importheffingen.

In eerste instantie stonden de Amerikaanse futures onder druk, vanwege het nieuws donderdag laat dat de handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China pas in december kan worden ondertekend, terwijl het er eerder op leek dat dit deze maand nog zou plaatsvinden.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets betekent dit niet dat de gesprekken dreigen te mislukken. “Het is slechts een kleine tegenvaller, want hoe verder weg de vergadering is, hoe groter de kans is dat er tussentijds dingen mis kunnen gaan”, zei hij. “De markt weet maar al te goed dat langdurige onderhandelingen voor China geen probleem zijn. Trump is herverkiesbaar in november 2020, dus er is geen reden voor Beijing om dingen snel af te ronden”, voegde hij toe.

De Amerikaanse beurzen schommelen recent rond recordniveaus. Strategen maken zich zorgen over het feit dat de markt mogelijk te veel de nadruk legt op een eerste fase handelsovereenkomst, die snel tot stand komt.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 2 november is gedaald met 8.000 naar 211.000 aanvragen, terwijl gerekend werd op 215.000 nieuwe steunaanvragen.

Later op de dag volgt het consumentenkrediet in september.

De euro/dollar noteerde op 1,1078. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1072 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1065 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 1,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Qualcomm steeg voorbeurs 5,2 procent. Het halfgeleider- en smartphonetechnologiebedrijf heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter gepresteerd dan verwacht.

Fitbit noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent lager, nadat het Amerikaanse maker van fitness wearables het verlies in het derde kwartaal heeft zien oplopen. Recent liep de koers van het aandeel al enorm op, na een overamebod van Google.

Ralph Lauren rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 182 miljoen dollar, ofwel 2,34 dollar per aandeel, op een omzet van 1,7 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 2,55 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op een winst van 2,39 dollar per aandeel. Het aandeel steeg voorbeurs 8,8 procent.

Disney, Dropbox en GoPro komen donderdag nabeurs met kwartaalresultaten. Dinsey noteerde voorbeurs 0,8 procent hoger, Dropbox won 0,3 procent, terwijl GoPro 0,2 procent hoger noteerde.

Xerox heeft zijn zinnen gezet op HP. HP bevestigde donderdag laat inderdaad een overnamevoorstel van Xerox te hebben ontvangen. De twee bedrijven hebben diverse verkennende gesprekken gevoerd over een mogelijke combinatie, aldus HP, dat geen bedragen noemde. HP steeg voorbeurs 0,7 procent. Xerox won 0,9 procent.

SeaWorld boekte het afgelopen kwartaal teleurstellende resultaten. Zowel de winst als de omzet waren lager dan verwacht. Het aandeel daalde voorbeurs 2,5 procent.

Het aandeel Roku lijkt 15 procent in te gaan leveren bij opening, nadat de videodienst met cijfers kwam. Vermoedelijk vielen de afgegeven verwachtingen van Roku niet goed bij beleggers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 3.076,78 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 27.492,56 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 8.410,63 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.