Americas - 23 november 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Optimisme over een nieuw coronavaccin wordt maandag licht gedempt door de aanhoudende stijging van het aantal coronavirusgevallen, signalen dat het economisch herstel in de VS aan kracht inboet en het besluit van de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin eind vorige week om verschillende noodprogramma’s van de Federal Reserve niet te verlengen.

De universiteit van Oxford en AstraZeneca meldden maandag dat hun coronavaccinkandidaat tot 90 procent effectief is. De resultaten droegen bij aan het optimisme onder beleggers dat de inzet van vaccins volgend jaar kan helpen bij het onder controle krijgen van het coronavirus, waardoor de economie kan herstellen.

“Als je naar de details kijkt, lijkt het heel goed nieuws”, zei marktanalist Paul O’Connor van Janus Henderson Investors. Het vaccin van AstraZeneca kan worden bewaard bij temperaturen boven nul graden Celsius, waardoor het distributieproces wordt vergemakkelijkt, aldus de analist.

“Er is een toenemend vooruitzicht op normalisatie van de economische activiteit in de tweede helft van volgend jaar”, vervolgde O’Connor. Hij voegde eraan toe dat een groot deel van het vaccinoptimisme al ingeprijsd is. Hij denk echter dat de huidige coronagolf in de komende maanden zal drukken op de economische groei in de VS.

Inmiddels staat de teller in de Verenigde Staten op ruim 12,2 miljoen coronavirusgevallen. Zondag werden er 142.732 nieuwe gevallen geregistreerd en voor de dertiende opeenvolgende dag werd een recordaantal patiënten in het ziekenhuis opgenomen.

Gouverneur Andrew Cuomo van New York waarschuwde dat het aantal coronavirusgevallen zo snel toeneemt in delen van Staten Island, een stadsdeel van New York, dat wordt overwogen niet-essentiële bedrijven in het stadsdistrict te sluiten en massale bijeenkomsten te verbieden.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Chicago Fed National Activity Index is oktober is gestegen van 0,32 naar 0,83. De stijging suggereert dat de economie in de VS de afgelopen maand iets is hersteld.

Later op de dag volgt de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex van november.

De euro/dollar noteerde op 1,1900. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1851 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1853 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 1,1 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

AstraZeneca noteerde voorbeurs 1,0 procent lager, ondanks een positieve update over zijn coronavaccinkandidaat.

CoStar, één van ’s werelds grootste leveranciers van informatie- en analysedata van commercieel vastgoed, neemt voor 250 miljoen dollar Homesnap over. CoStar steeg voorbeurs 1,1 procent.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft dit weekend het Covid-19-antilichaammedicijn van Regeneron Pharmaceuticals goedgekeurd voor de behandeling van milde tot matige coronaviruspatiënten van 12 jaar en ouder. Het aandeel won voorbeurs 3,7 procent.

Merck & Co neemt OncoImmune over. OncoImmune ontwikkelt momenteel een coronabehandeling voor patiënten die ernstig ziek zijn door het virus. Recente Fase 3 onderzoeksdata van kandidaatmedicijn CD24Fc laten positieve resultaten zien. Het aandeel Merck steeg voorbeurs 1,6 procent.

Bain Capital heeft 800 miljoen dollar opgehaald voor zijn Second Impact Investing Fund, waarbij het bedrijf investeert in ondernemingen die niet alleen voordelen opleveren voor zijn aandeelhouders, maar ook voor de samenleving als geheel.

HelloFresh wil de Amerikaanse maaltijdbereider Factor75 kopen voor een bedrag van ongeveer 277 miljoen dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,7 procent lager op 3.557,54 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het rood op 29.263,48 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 11.854,97 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.