Americas - 2 november 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,2 procent in het groen.

Het sentiment is daarmee positief, aan de vooravond van de presidentsverkiezingen.

Volgens een recente peiling van The Wall Street Journal staat voormalig vicepresident Joe Biden op een voorsprong van circa 10 punten op president Donald Trump en een voorsprong van 6 punten in de zogenaamde ‘battleground states’. Ook andere peilingen wijzen op een voorsprong voor Biden.

Beleggers hopen op een duidelijke uitslag in plaats van één die door de verliezer betwist zal worden. Een meerderheid in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden voor één partij zal daarnaast meer duidelijkheid geven ten aanzien van een nieuw steunpakket en nieuwe wetgeving op het gebied van de gezondheidszorg en belastingen.

“De markt voorziet de komende maanden meer overheidsuitgaven”, zei marktanalist Justin Onuekwus van Legal & General Investment Management, ongeacht wie met de verkiezingswinst aan de haal gaat.

Naast de Amerikaanse presidentsverkiezingen, is het komende handelsweek een belangrijke week qua bedrijfsresultaten, maar liefst 119 bedrijven uit de S&P 500 publiceren komende week kwartaalcijfers. Maandag staan onder andere Marathon Petroleum, Mondelez International en PayPal geagendeerd.

Op macro-economisch vlak staan vandaag een drietal cijfers geagendeerd: twee inkoopmanagersindices en daarnaast de bouwuitgaven in september.

De euro/dollar noteerde op 1,1646. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1656 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1647 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,8 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Inspire Brands neemt Dunkin’ Brands over voor 8,8 miljard dollar. Deze overname is de op één na grootste restaurantdeal in jaren. Dunkin’ Brands steeg voorbeurs 6,2 procent.

Estée Lauder verhoogt het kwartaaldividend met 10 procent tot 0,53 dollar per aandeel. Het aandeel noteerde voorbeurs 4,3 procent hoger.

Clorox steeg 2,6 procent, na beter dan verwachte resultaten.

Wingstop verloor voorbeurs juist 0,3 procent, ondanks een sterke winstgevendheid in het afgelopen kwartaal en de aankondiging van een speciaal dividend van 5 dollar per aandeel. De identieke omzet van de fastfoodketen gespecialiseerd in kippenvleugeltjes steeg met 25,4 procent.

PayPal komt maandag nabeurs met kwartaalresultaten. Het aandeel noteerde in de voorbeurshandel 2,4 procent hoger.

Lumber Liquidators steeg voorbeurs 3,9 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,2 procent lager op 3.269,96 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 26.501,60 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 2,5 procent tot 10.911,59 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.