VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 9 oktober 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Met deze hogere openingsindicatie lijkt de S&P 500 af te stevenen op zijn sterkste wekelijkse stijging sinds eind augustus.

President Donald Trump zei donderdag dat de gesprekken met de Democraten productief verlopen, na zijn besluit enkele dagen eerder om de onderhandelingen af te blazen. Uren later zei voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi nog steeds te streven naar een deal.

“Op dit moment draait het nog steeds allemaal om stimulering; We zien dat de markten optimistisch zijn dat er één of ander pakket zal komen”, zei strateeg Esty Dwek van Natixis Investment Managers. “Het is alleen de vraag waar de Republikeinen uiteindelijk mee in zullen stemmen”, aldus Dwek.

Ook marktanalist Han Tan van FXTM meent dat de richting van de markt wordt bepaald door de gesprekken over een nieuw steunpakket.

De aandelenmarkten maken zich daarbij ook minder zorgen dat de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zal worden betwist, nu Joe Biden steeds beter in de peilingen staat.

Beleggers zien zich vrijdag tevens gesteund door positieve macrocijfers uit China, nadat bleek dat de Chinese dienstensector in spetember harder is gegroeid dan verwacht. De inkoopmanagersindex voor de diensten steeg van 54,0 in augustus naar 54,8 in september.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten slechts de groothandelsvoorraden van augustus geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1797. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1757 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van  1,1758 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,9 procent lager.

Bedrijfsnieuws

AMD daalde voorbeurs 3,3 procent. De chipfabrikant voert vergevorderde gesprekken over een overname van de concurrent Xilinx. De mogelijke deal wordt geraamd op meer dan 30 miljard dollar.

Alcoa boekt in het vierde kwartaal 19 tot 22 cent per aandeel aan reorganisatiekosten af voor ontslagvergoedingen in verband met de gedeeltelijke sluiting van aluminiumsmelterij in het Spaanse San Ciprián. Het aandeel steeg voorbeurs 0,6 procent.

Gilead Sciences steeg voorbeurs 2,4 procent. Het concern is overeengekomen om Europa te voorzien van maximaal 50.000 kuren remdesivir, aangezien de regio zijn voorraad wil vergroten vanwege de toename van het aantal coronavirusgevallen.

HCA Healthcare, één van de grootste ziekenhuisketens in de VS, is van plan om 6 miljard dollar aan coronahulp en leningen terug te betalen. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel. In de nabeurshandel steeg het aandeel donderdag 6,2 procent.

Het aandeel Amazon.com steeg voorbeurs 0,5 procent, nadat analisten van Mizuho het koersdoel verhoogden naar 4.000 dollar.

Cruisemaatschappij Carnival heeft de activiteiten hervat nadat het door de coronapandemie gedwongen was zijn schepen vanaf half maart aan de kade te houden. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,4 procent hoger.

De Amerikaanse regering gaat in beroep tegen een bevel van een federale rechtbank dat het verbod op de Chinese app TikTok blokkeerde. Oracle en Walmart, waarmee  de Chinese moedermaatschappij ByteDance een principeakkoord sloot, waardoor TikTok deels in Amerikaanse handen zou komen, noteerden voorbeurs vlak en 0,2 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,8 procent hoger op 3.446,83 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 28.425,51 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 11.420,98 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.