VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 28 augustus 2019 - Aandelen

Wall Street hoger gesloten

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,7 procent tot 2.887,94 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 26.036,10 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent hoger op 7.856,88 punten.

Beleggers maakten zich woensdag aanvankelijk zorgen over het mogelijke recessiesignaal dat werd afgegeven door de omgekeerde rendementscurve op de Amerikaanse obligatiemarkt en over de kans op een mogelijke escalatie van de handelsoorlog.

Sceptici stellen dat het recessiesignaal evenwel niet meer zo betrouwbaar is als voorheen. Toch houden beleggers de bewegingen op de aandelenmarkten nauwlettend in de gaten met het oog op de zorgen over een mondiale groeivertraging, die voor een groot deel valt toe te schrijven aan een escalatie van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft meerdere malen de Federal Reserve opgeroepen om flink in te grijpen om de groeivertraging van de Amerikaanse economie op te vangen, maar de centrale bank geeft hier nog niet aan toe. “De Fed heeft geen benul van hoe het momenteel toegaat”, zo liet Trump woensdag weten.

Wat woensdag mogelijk ook bijdroeg aan de zorgen over een groeivertraging was het plan van de Britse premier Boris Johnson om een schorsing van het Britse parlement in te voeren tot 14 oktober, minder dan drie weken voor het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op 31 oktober. Door dit besluit is de kans op een no-deal Brexit mogelijk toegenomen en dat kan volgens economen een significante klap voor zowel de Britse als de Europese economie betekenen.

Andere factoren bleken uiteindelijk zwaarder op het sentiment te wegen op Wall Street, waaronder enkele positieve bedrijfscijfers en een forse stijging van de olieprijzen, na een positief rapport over de olievoorraden. Evenwel zijn de handelsvolumes wel laag, mede in verband met het lange weekend in de VS. Op maandag houdt Wall Street de deuren gesloten vanwege de viering van de Dag van de Arbeid.

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag opnieuw flink hoger gesloten, nadat uit cijfers bleek dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week fors zijn gedaald. De oktober-future voor een vat ruwe olie steeg woensdag 1,6 procent, ofwel 0,85 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 55,78 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1076. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1088 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op  stond er 1,1091 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Maandag oordeelde een rechtbank in Oklahoma al dat Johnson & Johnson 572 miljoen dollar moet betalen voor zijn bijdrage aan de pijnstiller-crisis in die staat. Honderdduizenden Amerikanen zijn sinds 2000 overleden aan een overdosis van pijnstillers. Het aandeel Johnson & Johnson stond krap een procent lager.

Tiffany & Co heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet geboekt. Dit bleek woensdag na publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal van de Amerikaanse juwelier. De winst per aandeel was wel hoger dan verwacht. Het aandeel daalde aanvankelijk bijna drie procent, maar vond uiteindelijk de weg omhoog tot een plus van grofweg drie procent.

Hewlett Packard Enterprise verhoogde zijn winstverwachtingen voor dit jaar na kwartaalcijfers die de doelstellingen overtroffen. Het aandeel steeg ruim drie procent.

Costco steeg krap een procent, nadat de opening van de eerste winkel op het Chinese vasteland zo veel publiek trok dat de winkel vervroegd moest sluiten. Dinsdag steeg het aandeel al 5 procent.

Technologiebedrijf Veeva Systems boekte een beter dan verwachte omzet. Het aandeel steeg licht.

Marlboro-fabrikanten Philip Morris International en Altria zijn in gevorderde gesprekken over een fusie, die de twee tabaksreuzen weer zou verenigen, nu zij kampen met afnemende vraag. De twee bedrijven werden in 2008 van elkaar gesplitst maar verkopen dezelfde sigarettenmerken, waaronder Marlboro, een van de bekendste merken ter wereld. Altria verkoopt de sigaretten in de VS en Philip Morris doet dat elders in de wereld. Een fusie zou een bedrijf ter waarde van zo’n 200 miljard dollar creëren. Philip Morris sloot dinsdag bijna 8 procent lager. Altria verloor 4 procent. Vandaag liet Philip Morris een plus zien van circa 3,5 procent, terwijl Altria ruim een procent won.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.