Americas - 9 augustus 2019 - Beursblik

Wall Street gaat lagere opening tegemoet

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het rood.

In Europa was sprake van een negatief sentiment, met een verlies van 0,5 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op verdeeld. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,4 procent tot 20.684,82 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,7 procent op 2.774,75 punten.

Beleggers kregen vandaag tegenstrijdige signalen te verwerken.

Volgens menig analist is China niet op zoek naar een valutaoorlog. Vannacht stelde de Chinese centrale bank de referentiekoers vast op 7,0136. Iets hoger dan donderdag, maar daar werd volgens marktanalist David Madden van CMC Markets niet heel heftig op gereageerd.

De markt blijft wel nerveus over het handelsconflict. “De handelsproblemen worden nog steeds verergerd en we bevinden ons in een enigszins moerasgebied”, aldus Karissa McDonough, chief fixed income strategist bij People’s United Advisors. “Het lijkt erop dat noch Trump, noch China een echte stimulans heeft om naar de tafel te komen.”

Volgens persbureau Bloomberg zou het Witte Huis Amerikaanse bedrijven vooralsnog geen licentie willen geven om weer zaken te doen met het Chinese Huawei. Dit omdat Beijing het kopen van Amerikaanse landbouwproducten tot nader order heeft opgeschort.

Verder kwam er ook positief nieuws uit Japan. De Japanse economie bleek in het tweede kwartaal op jaarbasis met 1,8 procent te zijn gegroeid. Daarmee was de groei verrassend sterker dan de 0,4 procent die de markt had verwacht.

Daar stond dan weer de politieke onrust in Italië tegenover en het bewijs dat de naderende Brexit de Britse economie al raakt. De Britse economie is in het tweede kwartaal licht gekrompen. In het afgelopen kwartaal was er sprake van een daling van 0,2 procent op kwartaalbasis, maar van een stijging van 1,2 procent op jaarbasis.

Op macro-economisch kregen beleggers vanmiddag ook inzicht op de Amerikaanse producentenprijzen. In juli zijn die met 0,2 procent op maandbasis iets harder gestegen. Op jaarbasis stegen de prijzen met 1,7 procent. De kernproducentenprijzen daalden in juli op maandbasis. Dat was voor het eerst in bijna vier jaar.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 53,20 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,2 procent duurder werd op 58,05 dollar. Het Internationaal Energieagentschap verwacht dat de vraag naar olie dit en volgend jaar minder sterk groeit.

De euro/dollar werd op 1,1202 verhandeld. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag  stond er een stand van 1,1191 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Uber heeft in het tweede kwartaal zijn grootste verlies ooit geleden. Uber had last van een hevige concurrentie in Latijns-Amerika en het resultaat werd gedrukt door de kosten van de beursgang in mei. De IPO bracht 3,9 miljard dollar aan kosten met zich mee, wat leidde tot een verlies van 5,23 miljard dollar. Het aandeel kelderde in de voorbeurshandel met 9,1 procent.

Broadcom betaalt 10,7 miljard dollar om de activiteiten, inclusief de merknaam Symantec, van de divisie Enterprise Business van Symantec over te nemen. Het aandeel verloor 0,7 procent in voorbeurshandel.

Symantec presenteerde donderdagavond ook kwartaalcijfers. De omzet verbeterde van 1,16 miljard naar 1,25 miljard dollar. Verder draaide Symantec weer winst, 0,04 dollar per aandeel tegen 0,10 dollar verlies een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel van 0,43 dollar was bovendien beter dan de 0,33 dollar waar de markt op rekende. Het aandeel opent vermoedelijk 2,1 procent hoger.

Dropbox presenteerde beter dan verwachte kwartaalcijfers. Toch diepte het verlies zich uit. Het aandeel verloor 1,1 procent in voorbeurshandel.

Canadees CannTrust komt steeds dieper in de problemen, nu accountant KPMG heeft besloten de jaarrekening 2018 en de financiële verklaringen over het eerste kwartaal 2019 in te trekken. Het aandeel verloor 8,0 procent in voorbeurshandel.

Slotstanden

De Dow Jones index won donderdag 1,4 procent tot 26.378,53 punten, de S&P 500 steeg 1,9 procent op een slot van 2.938,11 punten en de Nasdaq eindigde 2,2 procent hoger op 8.039,16 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments