VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 26 november 2020 - Aandelen

Wall Street dicht vanwege Thanksgiving

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen blijven donderdag gesloten vanwege de viering van Thanksgiving in de Verenigde Staten.

Vrijdag is het Black Friday en sluiten de aandelenmarkten in New York traditiegetrouw om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Woensdag eindigde Wall Street overwegend lager en kwam er een adempauze nadat de Dow Jones index op dinsdag nog de puntengrens van 30.000 wist te doorbreken. Beleggers zijn optimistisch over de ontwikkeling van coronavaccins, terwijl het aantal besmettingen en sterfgevallen in de VS, en ook Europa, hard oploopt.

Verder is het wachten op nieuwe stimuleringsmaatregelen uit Washington en eventuele aanvullende monetaire verruiming van de Federal Reserve.

Uit de woensdagavond gepubliceerde notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank bleek dat men voorlopig niet van plan is om de opkoopprogramma’s te wijzigen.

Op macro-economisch vlak was het woensdag druk, met ook economische data uit de VS die normaal op donderdag verschijnen. Opvallend was de stijging van het aantal steunaanvragen en de daling van het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Beide reflecteren de zorgen over de corona-uitbraak en nieuwe maatregelen die het virus moeten indammen.

De olieprijs sloot woensdag hoger na een daling van de Amerikaanse olievoorraden. Donderdag wordt beperkt elektronisch gehandeld. Een vat West Texas Intermediate daalde vanmiddag circa 2 procent. De euro/dollar noteerde op 1,1898.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 3.629,65 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 29.872,47 punten en de Nasdaq steeg 0,5 procent tot 12.094,40 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.