Americas - 26 september 2019 - Aandelen

Wall Street beweegt richting hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van woensdag vast te houden, gesteund door optimisme over een handelsovereenkomst met China, die de zorgen over de politieke onzekerheid in Washington overschaduwden.

De Amerikaanse president Donald Trump zei dat een deal met Beijing “eerder dan u denkt” gesloten kan worden.

“Mensen maken zich zorgen over 2020 en de wereldwijde handelsoorlog en de afzettingskwestie overlapt daarmee”, zei Patrick Spencer, CEO van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Baird. Een handelsovereenkomst met China ‘kan worden afgezwakt’ maar behoort tot de mogelijkheden, zei Spencer.

Daarnaast volgt de markt met argusogen de ontwikkelingen rond dat afzettingsprocedure tegen Trump. De Democraten in het Congres zijn van plan een afzettingsprocedure te beginnen tegen Trump, die een omstreden verzoek deed aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky om zijn politieke rivaal en voormalig vicepresident Joe Biden te laten onderzoeken. Biden is in de race om het namens de Democraten op te nemen tegen Trump in de presidentsverkiezingen volgend jaar.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het groeitempo van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal onveranderd op 2,0 procent noteerde.

Tevens werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 21 september is gestegen met 3.000 tot 213.000, terwijl de markt rekende op 212.000 aanvragen.

Later op de dag volgen de aanstaande woningverkopen en groothandelsvoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,0943. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0951 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0941 op de borden.

Olie noteerde donderdag vlak.

Bedrijfsnieuws

Conagra Brands kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers. Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern rapporteerde over het afgelopen kwartaal een hoger dan verwachte winst, terwijl de omzet tegenviel. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 3,3 procent.

Micron Technoloy komt nabeurs met cijfers. De fabrikant van halfgeleiders steeg voorbeurs 0,4 procent.

Accenture verloor voorbeurs 1,4 procent. Het Amerikaanse organisatieadviesbureau gaf een tegenvallende omzetverwachting af voor zijn fiscale eerste kwartaal.

Facebook daalde voorbeurs 1,1 procent, na berichten dat het concern wordt geconfronteerd met een nieuw onderzoek naar het mogelijk overtreden van de mededingingsregels.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent hoger op 2.984,87 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 26.970,71 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 8.077,38 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel