VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 20 januari 2021 - Aandelen

Wall Street begroet Biden met groene koersen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten gaan woensdag, in aanloop naar de inauguratie van Joe Biden, in het groen van start.

De futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,4 procent hoger en op de Nasdaq 0,8 procent.

“De inauguratie van president Joe Biden in de Verenigde Staten is het hoogtepunt van de dag en Biden zal in de komende tijd de economie willen aanjagen”, stelden de marktvorsers van SEB. “Dit zal een terugkerend thema zijn in de komende weken.”

Marktanalist Stefan Koopman van Rabobank verwacht niet, gezien alle getroffen maatregelen, dat de ceremonie vandaag uitloopt op nieuwe rellen.

Dinsdag kreeg Biden al steun van Janet Yellen, die de nieuwe minister van financiën in de VS wordt. Zij zei dinsdag in een hoorzitting voor de Senaat dat een langere en pijnlijke recessie dreigt als het Congres niet spoedig een nieuw steunpakket accordeert. De voormalige Fed-voorzitter wil dat beleidsmakers alles uit de kast trekken om het herstel van de Amerikaanse economie aan te jagen. “In de komende maanden hebben we meer steun nodig om het vaccin uit te rollen en scholen weer te kunnen openen.”

Naast de inauguratie zijn er vandaag weer de nodige kwartaalcijfers en kan de markt ook reageren op de cijfers die Netflix dinsdagavond publiceerde.

De macro-economische agenda is vrijwel leeg, met uitzondering van het vertrouwen onder de huizenbouwers.

De euro/dollar handelde op 1,2114. Olie werd circa een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

De abonneegroei van Netflix viel duidelijk mee en de videodienst liet zich positief uit over de vrije kasstroom. “In 2021 verwachten we dat de vrije kasstroom ongeveer neutraal zal zijn”, meldde Netflix dinsdagavond. Voorheen werd nog uitgegaan van een uitstroom. De kwartaalupdate was voor UBS aanleiding om een koopadvies voor Netflix te geven met een koersdoel van 650 dollar. Het aandeel opent vermoedelijk 14 procent hoger.

Verder zijn er vandaag cijfers van Morgan Stanley, Procter & Gamble en United Health. Vanavond is Alcoa nog aan de beurt.

Slotstanden

De S&P 500 index klom dinsdag 0,8 procent tot 3.798,91, de Dow Jones index werd 0,4 procent meer waard op 30.930,52 punten. Technologiebeurs Nasdaq kon 1,5 procent bijschrijven en eindigde op 13.197,18 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.