Nederland - 9 oktober 2020 - Aandelen

Waarom cannabisaandelen plots fors stijgen

door STIJN

Het is een donkergroene dag voor cannabis. Aandelen van Aphria, Charlotte’s Web Holdings, etc… zijn ontzettend hard gestegen. Marktkenners vermoeden dat dit te maken heeft met het debat tussen de senatoren Kamala Harris en Mike Pence. Tijdens het debat haalde Democrate Harris aan dat de Biden-administratie van zin is om marihuana te decriminaliseren.

Beleggers en investeerders in marihuana-aandelen kunnen hun ogen haast niet geloven. Het aandeel van Aphria sloot de beursdag donderdag af met meer dan 10 procent in de plus. Het Amerikaanse Charlotte’s web deed het nog beter met een stijging van 17,85 procent. Curaleaf Holdings steeg 10,02 procent in waarde en OrganiGram Holdings met 12,75 procent.

Volgens marktkenners en analisten zijn er twee factoren die de aandelen van marihuanabedrijven de hoogte in jagen op dit moment, namelijk het debat tussen de senatoren Kamala Harris en Mike Pence en de Amerikaanse staat Vermont die recreatieve marihuana gaat legaliseren.

Democrate Kamala Harris zei tijdens haar debat met Republikein Mike Pence dat de Biden-administratie van plan is om marihuana te decriminaliseren. Met andere woorden, marihuana zal onder Joe Biden niet meer geklasseerd worden als een Schedule I drug. Dit wil zeggen dat het nuttigen van marihuana niet meer beschouwd zal worden als een crimineel feit.

Geduld

Dat deze aandelen stijgen, is duidelijk een speculatieve en emotionele reactie van beleggers en investeerders. Want stel dat Joe Biden de nieuwe president wordt van de Verenigde Staten van Amerika, dan zal het nieuwe drugbeleid pas in voege treden ten vroegste in januari 2021.

Het nieuws dat Vermont de 11e Amerikaanse staat is waar recreatieve marihuana legaal wordt, deed marihuana-aandelen ook stijgen. Maar de markt voor recreatieve marihuana in Vermont zal pas ten vroegste in oktober 2022 geopend worden. Marihuanabedrijven zullen dus nog een tijdje moeten wachten alvorens hiervan te profiteren. Kortom, geduld is belangrijk op de cannabismarkt.

Bronnen: Fool.com

Foto: Aphiwat chuangchoem – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.