Nederland - 26 september 2022 - Vastgoed
door VINCE

Waar gaan vastgoedprijzen stijgen en dalen?

Recent publiceerde Zillow een rapport over de Amerikaanse vastgoedmarkt. Deze geeft, te midden van o.a. de inflatie in de VS, een verwachting over de komende 12 maanden voor de huizenmarkt. Terwijl de huizenprijzen nu op veel plekken dalen in Amerika, verwachten ze een verschuiving van deze trend vanaf het voorjaar in 2023. 

Zillow is een Amerikaans marktplaats voor vastgoed opgericht in 2006. Het stelt huurders in staat om online huur te betalen aan hun verhuurders voor eigendommen via de Zillow Rental Manager-tool. Echter publiceert Zillow ook huiswaarde-rapporten voor de Verenigde Staten en meer dan 130 grootstedelijke statistische gebieden. Deze rapporten identificeren bijvoorbeeld markttrends, waaronder veranderingen op jaarbasis over 5 en 10 jaar.

Zillow’s verwachtingen uit het rapport

Onlangs publiceerde ze dus zo’n rapport maar dan niet over de komende 5 a 10 jaar, maar de aankomende 12 maanden vanaf augustus. Over dit geheel hebben ze een stijging van 1,4% voor de huizenprijzen in Amerika voorspeld.

De stijging zal zeker niet een constante trend hebben. In het komende kwartaal verwacht Zillow namelijk dat de woningwaarde zal dalen op 552 regionale woningmarkten in de VS. Eerst dus een algemene neerwaartse beweging in de prijzen tot het einde van 2022.

Nadat het nieuwjaar gevierd is, in het voorjaar, verwachten ze echter dat de daling goed zal bijtrekken. Dit zal ervoor zorgen dat het beeld over de gehele 12 maanden een stijging zal zijn. In het jaar denken ze namelijk dat de woningwaarde zal dalen in 259 huizenmarkten en stijgen in 615 huizenmarkten. En dat is een heel ander beeld vergeleken met de daling in 552 markten dat wordt voorspeld voor slechts het komende kwartaal.

Waar deze dalingen en stijgingen zullen plaatsvinden zie je op onderstaande kaart:

Vooral in het zuidoosten en een aantal westelijke regio’s verwachten ze hogere woningprijzen in augustus 2023.

Inspelen op hogere vastgoedprijzen in VS

Waar echter ook een stijging wordt voorspeld door Zillow, is in Detroit. Dit zie je op de afbeelding hieronder terug:

Dat is ook de regio waar je via RealT vastgoed kan kopen. Via de blockchain maakt RealT het mogelijk om heel simpel vastgoed aan te schaffen in Amerika, achter je bureau! Wat RealT is, hoe je er precies vastgoed aanschaft en hoe je dus van de prijsstijging zou kunnen profiteren lees je in het kort in dit artikel. 

Echter om het beginnen bij RealT nog makkelijker te maken hebben we ook een gratis RealT-handleiding gemaakt. Hierin lees je stap voor stap hoe je jouw stukje Amerikaans vastgoed aan je portefeuille kunt toevoegen.

>>> Download de gratis RealT-gids hier <<<

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.