Nederland - 19 augustus 2022 - Vastgoed

9 steden die in een vastgoedbubbel zitten volgens UBS

door VINCE

Wereldwijd blijven de huizenprijzen maar stijgen, en met name in Europa. De Rabobank verwacht dan bijvoorbeeld ook in 2022 een 16,1 procent stijging van Nederlandse huizenprijzen. Ook niet opvallend dat Amsterdam dan 1 van de 9 steden is die volgens UBS in een vastgoedbubbel zit. De 9 steden waar de prijzen van vastgoed zo hard zijn gestegen dat ze in bubbels zijn beland, zetten we in dit artikel op een rijtje. 

De Zwitserse bank UBS deelde eind 2021 een index waarin het verschil in vastgoedprijzen t.o.v. 2020 werd aangetoond.

De top 9 vastgoedbubbels

De resultaten van deze index zien er als volgt uit:

Zoals te zien zijn er nog genoeg andere steden die ook ‘overpriced’ zijn (de oranje gemarkeerde steden). Het lijstje met steden die daadwerkelijk onder de categorie vastgoedbubbels vallen zijn de volgende, met Frankfurt als verre uitschieter:

  1. Frankfurt
  2. Toronto
  3. Hong Kong
  4. München
  5. Zürich
  6. Vancouver
  7. Stockholm
  8. Parijs
  9. Amsterdam

Opvallend om op te merken is dat maar liefst 6 van deze 9 steden in Europa te vinden zijn! Een ander opvallend detail is dat Dubai de enige stad is die als ondergewaardeerd werd gezien door de index.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.