Nederland - 18 december 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Vopak goed gepositioneerd

(ABM FN-Dow Jones) Vopak blijft goed gepositioneerd om te profiteren van de markttrends in de olie, gas en chemiesector. Dit stelde analist Quirijn Mulder in navolging op de beleggersdag van het Nederlandse tankopslagbedrijf en op basis van gesprekken met zijn Belgische sectorgenoot Euronav.

De vraag zal volgens de analist niet alleen blijven groeien, met name in chemicaliën, LPG en LNG, maar het bedrijf zal volgens hem tevens profiteren van wereldwijde groeiende onvevenwichtigheden, onder andere vanwege de nieuwste grootschalige raffinaderijen en chemie-fabrieken.

Mulder verwacht echter dat de onzekerheid op de markt voor olieopslag zal blijven bestaan tot in 2018 en een deel van 2019, door de aanhoudende problemen op de stookoliemarkt, vanwege de transitie naar stookolie met een laag zwavelgehalte. Wat de activiteiten op het vlak van chemicaliën betreft zijn de verwachtingen volgens Mulder vrij sterk, terwijl het tankopslagbedrijf ambitieus blijft op het vlak van LNG.

ING handhaafde het advies op Houden met een koersdoel van 36,00 euro. Het aandeel Vopak noteerde maandagochtend op een groen Damrak 0,1 procent lager op 36,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.