Europa - 24 oktober 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Morgan Stanley verlaagt koersdoel Vopak

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het koersdoel voor Vopak verlaagd van  30,00 naar 24,60 euro, en handhaaft het advies op Gelijkgewogen, in aanloop naar de derdekwartaalcijfers op 11 november.

De analisten nemen de nieuwste verwachtingen voor economische groei, olieprijzen en inflatie op in hun verwachtingen voor het derde kwartaal, evenals de kostenverwachting die Vopak zelf afgaf bij de halfjaarcijfers.

Het aandeel Vopak staat nu op het laagste niveau sinds 2009, en de koerswinstverhouding van 7,1 keer het EBITDA-resultaat ligt ruim onder de laagste waarderingen in het verleden. De sterke ‘backwardation’ van de oliemarkt, tegenwind in de chemie-industrie en inflatiezorgen zijn volgens de zakenbank debet aan deze zeer lage waardering.

Het verschil tussen olieprijzen voor directe levering en die voor over een halfjaar is 7,50 dollar voor Brent-olie en lag in de afgelopen tien jaar maar 4 procent van de tijd even hoog of hoger. Zulke hoge ‘backwardation’ biedt een uitdagend klimaat voor tankopslagbedrijven, aldus Morgan Stanley.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.