Europa - 8 juni 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Nieuwe doelen Vopak leiden niet tot aanpassing consensus

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe financiële doelen en strategie van Vopak zullen vermoedelijk niet leiden tot aanpassingen aan de consensus. Dit voorziet analist David Kerstens van Jefferies woensdag.

Vopak wil de prestaties van de portefeuille aanjagen en mikt op een rendement op de operationele kasstroom van minimaal 10 procent in 2025. Dit verhoudt zich tot een rendement van 10,2 procent in 2021 en van naar verwachting van de zakenbank minder dan 10 procent dit jaar, zo merkte Kerstens op.

Verder wil Vopak tot en met 2030 1 miljard euro investeren in industriële en gasterminals. Naast een sterke kasstroom, mikt Vopak op een robuuste balans met genoeg financiële flexibiliteit met een schuldratio van 2,5 tot 3,0. Analisten van Morgan Stanley merkten op dat Vopak daarmee het doel voor de schuldratio handhaafde.

Vopak houdt vandaag een beleggersdag.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Vopak met een koersdoel van 37,40 euro en Jefferies heeft een Houden advies met een koersdoel van 32,00 euro. Het aandeel Vopak trok woensdagochtend met 2,4 procent aan tot 28,23 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.