Nederland - 24 januari 2023 - Aandelen
door STIJN

‘Beleggers lopen in de val’

Het is tot nu toe een goed beursjaar, met de S&P 500 die al 4,5 procent hoger noteert. Het sentiment zit blijkbaar goed, maar dat is volgens Morgan Stanley CIO Mike Wilson schijnvertoon. Hij vreest dat beleggers opnieuw in de val lopen. Wilson voorspelt een verdere daling op de beurzen.

Eind 2021, nadat de S&P 500 drie jaar op rij een ‘double-digit’ rendement wist te halen, dachten beleggers en strategen dat het beursjaar 2022 evenzeer gunstig zou worden. Mike Wilson was echter sceptisch en waarschuwde voor de stijgende inflatie en het rentebeleid van centrle banken.

Telkens aandelen in 2022 wisten te stijgen, volgde er een harde daling, net zoals Wilson had voorspeld. Het resultaat is dat de S&P 500 met 20 procent daalde en strandde op 3.839 punten, ver onder Wall Street’s koersdoel van 4.800 punten. Nu blijkt dat de inflatie lijkt af te koelen, is het sentiment opnieuw aan het keren. De index wist dit jaar al met 4,5 procent te stijgen.

Daling

Wilson vreest echter dat beleggers en investeerders nogmaals in de val lopen. Hij is er van overtuigd dat de bedrijfsresultaten zwaar zullen teleurstellen omdat de bedrijfskosten veel groter gaan zijn dan men voorspelt. Mark Haefele, CIO bij UBS Global Wealth, staat aan de zijde van Wilson en waarschuwt voor de risico’s op de markten.

The final stages of the bear market are always the trickiest, and we have been on high alert for such head fakes. Suffice it to say, we’re not biting on this recent rally because our work and process are so convincingly  bearish on earnings.

Volgens de CIO van Morgan Stanley kan de S&P 500 dit jaar nog eens met 25 procent dalen tot 3.000 punten. Pas dan kan er volgens hem een nieuwe stierenmarkt van start gaan. Hij ziet de index dan terug stijgen naar het huidige niveau. Met andere woorden, als Wilson gelijk krijgt, gaan beleggers eerst door de zure appel heen moeten bijten alvorens het beter wordt.

Bronnen: Will Daniel – Yahoo Finance

Foto: Full Frame Shot of Eye – Vladislav Reshetnyak

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 maanden geleden

猫可以吃大蒜吗?

4 maanden geleden

猫能长多大?

4 maanden geleden

为什么猫害怕香蕉?

4 maanden geleden

I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.