Nederland - 3 maart 2023 - Aandelen
door STIJN

Morgan Stanley waarschuwt voor ‘bull trap’

Volgens de strategen van zakenbank Morgan Stanley zullen de aandelenmarkten dit jaar verder zakken door de omstandigheden op het wereldtoneel en het ongunstige financiële klimaat. De rally tussen begin dit jaar en nu, noemen ze een ‘bull trap’ die menig belegger in de val lokt.

De eerste beursmaanden van het jaar waren bijzonder positief ondanks de hoge inflatie en het strenge rentebeleid van de centrale banken. Maar Michael Wilson, strateeg bij Morgan Stanley, waarschuwt beleggers en investeerders dat aandelen in maart hun daling van vorig jaar kunnen verderzetten.

With the equity market showing signs of exhaustion after the last Fed meeting, the S&P 500 is at critical technical support. Given our view on earnings, March is a high risk month for the bear market to resume. Ultimately, we think this rally is a bull trap.

Zijn koersdoel voor de S&P 500 voor dit jaar is 3.000 punten, een daling van 25 procent ten opzichte van het huidige niveau. Zijn voorspelling volgt op een reeds dramatisch beursjaar in 2022, de slechtste prestatie van de drie Amerikaanse hoofdindexen sinds de financiële crisis in 2008.

Premium

Aandelenmarkten

Alle drie de indexen kelderden tijdens het vorige beursjaar, waarmee een winstreeks van drie jaar werd beëindigd. De Dow Jones Industrial Average sloot het jaar af met een verlies van 8,8 procent. De S&P 500 zakte 19,4 procent terwijl de Nasdaq Composite 33,1 procent kelderde.

Michael Hartnett, hoofdeconoom bij Bank of America, en Mislav Matejka, strateeg bij JPMorgan, verwachten ook niet veel goeds de komende maanden. Ze beweren dat de markten pas kunnen herstellen van zodra de Federal Reserve beslist hun streng rentebeleid af te bouwen. En het ziet er naar uit dat de Fed de komende bijeenkomsten nog meer ‘rate hikes’ zal doorvoeren.

Bronnen: Megan Henney – Yahoo Finance

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.