Nederland - 19 februari 2023 - Aandelen
door STIJN

Franse beurs behoort tot de top dit jaar

De Franse beurs doet het goed, aangedreven door de sterke prestaties van producenten van luxegoederen LVMH, Kering en Hermes. De CAC 40 is dit jaar met 14 procent gestegen en presteert daarmee beter dan andere markten en ligt op schema om het record van januari 2022 te overtreffen.

Het succes van deze bedrijven, samen met cosmeticaproducent L’Oréal, is goed voor meer dan 1/3 van de winst. Investeerders vertrouwen erop dat hun omzet en winst sterk zullen blijven na de heropening van de Chinese markt.

Ondanks zorgen dat inflatie, stijgende rentes en een mogelijke recessie de aandelenmarkt zouden vertragen, hebben luxeaandelen weerbaarheid vertoond die vergelijkbaar is met die van grote technologiebedrijven tijdens de bullmarkt van 2021. Dit segment presteert uitzonderlijk goed.

Travelcard

Roland Kaloyan, hoofdstrateeg bij Societe Generale SA, suggereert dat luxeaandelen populairder zijn geworden door de huidige ondermaatse prestaties van grote technologieaandelen en de heropening van de Chinese economie. Het aandeel LVMH noteert bijna 18 procent hoger dit jaar.

CAC 40

Het succes van de luxesector blijft niet beperkt tot aandelen, aangezien ook andere bedrijven zoals Schneider Electric SE, Air Liquide SA en Vinci SA hebben bijgedragen aan de stijging. Financiële aandelen zijn goed voor bijna 10 procent van de weging van de CAC 40.

De Franse aandelenmarkt is aantrekkelijk voor beleggers vanwege de lage waarderingen en stijgende rentetarieven, zelfs na de winsten die dit jaar zijn geboekt. Hoewel er bezorgdheid ontstaat dat luxeaandelen mogelijk overgewaardeerd zijn, zijn fondsbeheerders bemoedigd dat de bredere Franse markt er nog steeds relatief goedkoop uitziet, met ruimte voor verdere groei.

De veerkracht en de omvang van de luxe-industrie zorgen ervoor dat Frankrijk er met kop en schouders bovenuit steekt op de wereldmarkten, waarbij hun beurs de grootste van Europa en de op vier na grootste ter wereld is.

Bronnen: Julien Ponthus – Yahoo Finance

Foto: Carl Campbell – FlickrCC BY-SA 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.