Nederland - 30 juli 2019 - Beursblik

Vlakke opening Damrak voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,2 procent in het groen. Op maandag eindigde de hoofdgraadmeter nog fractioneel lager op 579,55 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets blijven beleggers aan de zijlijn, in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve en een nieuwe ronde handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten. Bovendien komen er vanaf morgen weer veel bedrijfscijfers naar buiten. In Amsterdam openen onder meer Aperam, Fugro, Takeaway.com, Vopak en Air France-KLM de boeken.

De gesprekken tussen China en de VS beginnen op dinsdag in Shanghai, hoewel de verwachtingen laag zijn. “Ik weet niet of we een deal kunnen sluiten”, aldus de Amerikaanse president Donald Trump. “Misschien wel, misschien niet.”

Dinsdag begint de Federal Open Market Committee aan zijn tweedaagse beleidsbijeenkomst, die woensdag afgesloten zal worden met het rentebesluit en de daarop volgende persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell, waarin hij de markt zal informeren over de conditie van de Amerikaanse economie en het toekomstig monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank. De markt is voorgesorteerd op een renteverlaging van 25 basispunten.

“Hoewel we verwachten dat de Fed de rente met 0,25 procent zal verlagen, biedt de economische groei van 2,1 procent in het tweede kwartaal een kleine kans dat de centrale bank een renteverlaging zou kunnen uitstellen”, zei analist Peter Cardillo van Spartan Capital Securities. “Desalniettemin suggereren de meeste macro-indicatoren een bescheiden groei, aangezien de arbeidsmarkt en consumentenuitgaven op een respectabel niveau blijven”, voegde hij toe. Wall Street deed maandag nog een stapje terug, in afwachting van het rentebesluit en de handelsbesprekingen.

De Aziatische beurzen noteerden dinsdag in het groen, met een plus van 0,3 procent voor de Japanse Nikkei en een winst van 0,7 procent voor de Chinese Shanghai Composite.

Beleggers in Azië keken vanochtend naar de centrale bank van Japan. De Bank of Japan handhaafde zijn ruime monetaire beleid. Toch merkte de centrale bank wel op “niet te aarzelen om extra stimuleringsmaatregelen te nemen”, indien het inflatiedoel verder uit zicht raakt.

De september-future voor een vat ruwe olie steeg maandag 1,2 procent, ofwel 0,67 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 56,87 dollar, mede vanwege de hervatting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China deze week in Shanghai. In de Aziatische handel koersten de olieprijzen vanochtend tot een half procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1138. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,114 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1132 op de borden.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag inzicht in onder meer Franse groeicijfers, het Duitse consumentenvertrouwen en Duitse inflatiecijfers. Vanochtend werd al bekend dat het producentenvertrouwen in Nederland in de industrie in juli is toegenomen.

Bedrijfsnieuws

Woodside heeft dinsdag aan Boskalis Australia een opdracht verleend voor voorbereidende werkzaamheden voor de Scarborough gaspijplijn. Hoeveel er met de opdracht is gemoeid, werd niet bekend gemaakt.

Fastned heeft in de eerste zes maanden van 2019 meer omzet behaald. Er is nog wel altijd een verlies van 4,4 miljoen euro.

Eurocommercial Properties heeft zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 20 miljoen euro afgerond.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index verloor maandag 0,2 procent tot 3.020,98 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 27.221,41 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 8.293,33 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.